Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 22 d’abril del 2018

Divendres 20 d'abril: el XV Rally Costa Brava Històric comença amb molta bonança

Temps assolellat a la badia de Palamós, amb algun cúmul decoratiu a l'horitzó, el passat divendres 20 d'abril a les 15:00h. També s'aprecia l'inici del XV Rally Costa Brava Històric.

El passat divendres 20 d'abril, el domini anticiclònic es va encarregar de mantenir la bonança experimentada en els dies anteriors.
Sota un sol omnipresent, els palamosins/palamosines i els visitants vinguts d'arreu, vàrem poder guadir d'un excel·lent escenari que va servir per inaugurar el XV Rally Costa Brava Històric.
Malgrat el temps assolellat, el vent fluixet de component est present a Palamós, va fer que la temperatura màxima fos 3,8 ºC més baixa respecte el dijous (dijous 21,7 ºC i divendres 17,9 ºC), però aquest fet no va impedir que la sensació de calor fos evident a ple sol. Sens dubte, el temps esplèndid va ser rebut de bon grat pels pilots i acompanyants d'onze nacionalitats diferentes.
Els 79 cotxes i les 24 motocicletes que participaren en aquesta prova automobilística internacional de regularitat que s'ha disputat aquest cap de setmana, prenen part de l'única prova puntuable pel Trofeu FIA de Ral·lis Històrics de l'especialitat "FIA Trophy for Historic Regularity Rallies" i que, per tant, decidirà el Campió Europeu 2018.

D'altre banda, en alguns indrets de la comarca, sobretot en els més allunyats de la influència del mar, la temperatura màxima va pujar lleugerament respecte el dia anterior. Per exemple, a Monells la màxima fou 0,2 ºC més alta que la del dijous (dijous 22,1 ºC i divendres 22,3 ºC).

Temps assolellat a l'inici del XV Rally Costa Brava Històric el passat divendres 20 d'abril.

Més dades meteorològiques del passat divendres 20 d'abril del 2018 a Palamós., temperatura màxima 17,9 ºC, mínima 11,9 ºC.
Estat del cel: al matí s'observaren alguns núvols alts d'origen natural i d'origen artificial, amb de 1/8 a 3/8 Ci, Cs i esteles d'avions., al migdia-primeres hores de la tarda s'observaren 1/8 Cu cap a l'oest i nord-oest., a la tarda-vespre cel ras., també cal esmentar que el paisatge es veia una mica difuminat degut a la calitja, a més, el cel s'apreciava una mica blanquinós degut al polsim del Sàhara que hi havia en suspensió a l'atmosfera.
Vent: fins les 09:00h hi va haver vent en calma o vent del NO, a 2-5 km/h de mitjana., a partir de llavors s'aprecià vent del NE i E, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 12:00h bufà vent del E i ENE, a 10-15 km/h de mitjana., a partir de les 14:00h hi va haver vent del E i ENE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del S i SO, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 21:00h va aparèixer vent del SO, a 2-5 km/h de mitjana., a partir de les 23:00h vent en calma o vent del O i SO, a 2-5 km/h de mitjana.
Ratxa màxima de vent 23 km/h NE.
Estat de la mar amb mar plana a primeres hores del matí i al vespre, i mar arrissada a les hores centrals o un xic de marejol mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 71%. (Dades de meteoclimatic.com)

Cúmuls en creixement mirant cap al nord-oest, el passat divendres 20 d'abril a primeres hores de la tarda. El cel també es veia blanquinós degut a la calitja.

Calitja a la badia de Palamós i mar arrissada, el passat divendres 20 d'abril a primeres hores de la tarda. 

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat divendres 20 d'abril al Baix Empordà, es veu com aquestes van experimentar comportaments diferents segons l'indret.
Per exemple, a Castell d'Aro la temperatura màxima va baixar 2,3 ºC respecte el dijous i a Torroella de Montgrí baixà 1,8 ºC, per contra, a Monells ascendí 0,2 ºC i a La Tallada d'Empordà va pujar 0,1 ºC.
A Palamós va descendir 3,8 ºC.
En aquest sentit, els 24,4 ºC de Les Olives van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 17,9 ºC de Palamós van ser la màxima més baixa.

Així mateix, la temperatura mínima va baixar lleugerament a quasi totes les poblacions.
A La Tallada d'Empordà la mínima va baixar 1,5 ºC respecte el dia anterior, a La Bisbal d'Empordà va descendir 1,4 ºC i a Torroella de Montgrí baixà 0,3 ºC. L'excepció apareix a Castell d'Aro, amb una mínima 0,3 ºC més elevada.
A Palamós la mínima va ser 0,9 ºC més baixa.
Els 5,8 ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més freda de la jornada, per contra, els 11,9 ºC de Palamós es quedaren com a mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat divendres 20 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 22,6 ºC (7,0 ºC)., La Tallada d'Empordà 22,6 ºC (7,8 ºC)., Monells 22,3 ºC (5,8 ºC)., Torroella de Montgrí 20,7 ºC (9,2 ºC)., Castell d'Aro 20,6 ºC (9,4 ºC).

Recull fotogràfic de l'inici del XV Rally Costa Brava Històric