Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 1 de desembre del 2016

El jardí japonès de Wroclaw

Els colors de tardor encara fan més bonic el jardí japonès de Wroclaw.

Un dels indrets més bonics de la ciutat de Wroclaw (Polònia) és el seu jardí japonès, un dels tres més importants d'Europa.
Aquest indret adquireix un encant especial quan arriba la tardor, ja que podem admirar els colors sorprenents que adopten les fulles de les plantes, passant del color vermell fins a les diferentes tonalitats de groc o marró.
Aquest jardí inspirat en els espectaculars jardins del país nipó, és un dels pocs vestigis que queden dels jardins inaugurats a l'any 1913 per celebrar el centenari de la Batalla de Leipzig, els quals acompanyaven una Exposició Mundial. Després d'aquest esdeveniment va romandre incorporat al Parc Szczytnicki.
El jardí fou construït pels entusiastes del Japó, encapçalats pel comte Fritz von Hochberg, amb l'ajuda del jardiner japonès Mankichi Araicio. Després de l'exposició, la major part dels edificis que acompanyaven el jardí van ser destruïts a causa del seu caràcter provisional. Per sort, els camins, la forma de l'estany i la part sud del jardí amb el seu entorn de muntanya, els cursos d'aigua i la flora es van salvar.

El jardí atreu un bon nombre de turistes de tot Polònia i d'altres parts del món, així com els propis habitants de Wroclaw, els quals el consideren com un dels paratges més bells de la ciutat, on es respira silenci i una gran tranquil·litat, gairebé mística.
El jardí està obert al públic, previ pagament d'una entrada que val 4 zlotyis, des del mes d'abril fins a finals d'octubre, amb horari de nou del matí a set de la tarda.

El 1994, les autoritats de Wroclaw van començar una important renovació del jardí japonès que va durar tres anys, amb l'ajuda de l'ambaixada del Japó a Varsòvia. En ella hi van intervenir especialistes japonesos i cada element té el seu propi lloc i significat.
Per desgràcia, dos mesos després de la reinauguració el jardí va ser destruït per una greu inundació provocada pel desbordament del riu Odra i moltes plantes es van morir. La reparació dels danys va fer que es pogués tornar a visitar a l'octubre del 1999.

Recull d'imatges el jardí japonès de Wroclaw