Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 11 de desembre del 2016

El Jardí Botànic de la Universitat de Wroclaw


El Jardí Botànic (Ogród Botaniczny) de Wroclaw, és la segona (després de la de Cracòvia) institució més antiga d'aquest tipus a Polònia.
Creat a l'any 1811, el jardí original tenia aproximadament 5 hectàrees de parcel·les després de demolir les fortificacions medievals de la ciutat.
Quan va començar, el seu primer director va ordenar plantar 427 espècies de plantes diferentes. No obstant això, el Jardí de la Universitat es desenvolupa ràpidament i a l'any 1816 ja hi havien 2.000 plantes, i la seva àrea també s'estava ampliant.
Avui dia ocupa gairebé 7,5 hectàrees, i hi ha prop de 11.500 plantes d'espècies diferentes, juntament amb les seves varietats registrades, incloent espècies d'hàbitats d'alta muntanya, rupícoles i aquàtiques i, fins i tot, també hi han espècies tropicals i subtropicals, com per exemple les cactàcies. Les espècies més sensibles als rigors de l'hivern polonès es troben protegides per varis hivernacles.

El lloc compta amb la importància d'un institut independent de la Facultat de Ciències Biològiques (Wydział Nauk Biologicznych) de la Universitat de Wroclaw (Uniwersytet Wrocławski), que opera dins del Museu de la Naturalesa (Muzeum Przyrodnicze). El Jardí Botànic (Ogród Botaniczny) es va registrar com a monument històric.

Es troba situat just al costat de la catedral de Wroclaw, en el barri d'Ostrów Tumski, i és un lloc triat amb freqüència per caminar i relaxar-se a l'aire lliure.

Està obert al públic en general des del 29 de març fins al 31 d'octubre (incloent dies festius). La taquilla està oberta de les 08:00 a les 18:00h. Des del mes de maig fins al mes d'agost el jardí està obert per als visitants fins a les 20:00h, mentre que en altres mesos s'obre fins les 19:00h. El preu de l'entrada és de 15 Zloty.