Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 3 de juny del 2016

L'escalfament global amenaça al major sistema coral·lí del món




Segons un estudi publicat el passat mes de maig, el blanqueig afecta un 35% del corall de les zones nord i centre de la Gran Barrera, el major sistema coral·lí del món que s'estén al llarg de 2.300 quilòmetres davant de la costa nord-oriental d'Austràlia.

Els investigadors van trobar que a Kimberley, al nord de Cairns, el 80% del corall ha estat severament afectat pel blanqueig i almenys un 15% ha mort.

"Afortunadament els estudis submarins revelen que més del 95 per cent dels esculls de coralls del sud de Cairns han sobreviscut. Esperem que aquests coralls mitjanament blanquejats puguin recuperar el seu color en els pròxims mesos", comenta Mia Hoogenboom, de la Universitat James Cook.

"És la tercera vegada en 18 anys que la Gran Barrera experimenta un blanqueig massiu a causa de l'escalfament global", assenyala el director del centre d'estudis d'esculls, Terry Hughes. "Els tres blanquejos de coralls coincideixen amb l'elevació de la temperatura en un grau centígrad per sobre de la registrada en el període preindustrial ", afegeix l'expert.