Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 4 de gener del 2016

3 de gener: mar de fons, cel ennuvolat i màximes més fredes

El cel ennuvolat i la mar de fons de garbí que hi havia ahir diumenge a primeres hores de la tarda.


Ahir diumenge 3 de gener, el pas de les restes d'un front càlid, va deixar-nos un dia bàsicament ennuvolat, encara que hi va haver resol., tot això acompanyat per una marcada mar de fons de garbí i unes màximes més normals per aquestes dates.
Entrant en detalls, a primera hora del matí es van observar 7/8 Sc i 1/8 As, no obstant, els núvols baixos van anar desapareixent amb el pas de les hores. Malgrat tot, aquests foren substituïts per una capa uniforme de núvols mitjans que deixaven entreveure la posició del Sol. En total, durant la resta del dia es van mantenir entre 7/8 i 8/8 As i Ac, a més, alguns d'aquests núvols tenien la típica forma lenticular que denota forts vents en altura.
Així mateix, el cel tapat i la massa d'aire fred que va entrar el dissabte, provocaren que les temperatures màximes presentessin uns valors més propis per aquesta època de l'any. Per exemple, a Palafrugell només van tenir 11,9ºC de màxima i a Palamós es va arribar fins a 13,9ºC.

Juntament amb aquestes temperatures força més fredes que en dies anteriors, cal remarcar la presència de vent fluixet de garbí entre el migdia/primeres hores de la tarda, el qual ens va donar una sensació de fred una mica més accentuada i va permetre que durant unes hores es poguessin veure alguns practicants de surf d'estel.

Per avui dilluns i demà dimarts, a Palamós ens seguiran arribant fronts molt desgastats que deixaran uns dies dominats pels núvols i amb possibilitats que puguin caure alguns plugims o petits ruixats a partir de mig matí/migdia.
Les temperatures es continuaran mantenint en uns valors normals per aquestes dates, a més, també es preveu que el vent pugui bufar fluixet  i amb direcció variable en el nostre sector costaner.
A mar es mantindrà la mar de fons de garbí, amb maror o forta maror (ones de 1/1,5 metres d'alçada).


El cel ennuvolat i la mar de fons de garbí que hi havia ahir diumenge a primeres hores de la tarda.


D'altre banda, les temperatures màximes registrades ahir diumenge al Baix Empordà van ser entre 2 i 3ºC més baixes que el dia anterior.
En aquest sentit, els 14,1ºC de Sant Feliu de Guíxols van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 11,9ºC assolits a Palafrugell i a Les Olives.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van ser 1ºC més baixes de mitjana, comparades amb les registrades el dissabte. Els 0,5ºC de Monells foren la mínima més freda i els 8,4ºC de Calonge-Mas Pallí es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir diumenge 3 de gener al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 13,9ºC (3,5ºC)., Torroella de Montgrí 12,5ºC (4,7ºC)., La Tallada d'Empordà 12,3ºC (3,6ºC)., La Bisbal d'Empordà 12,2ºC (1,6ºC)., Monells 12,3ºC (0,5ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 3 de gener del 2016 a Palamós., temperatura màxima 13,9ºC, mínima 7,4ºC. Vent: fins les 11:00h va bufar vent de direcció NO, a 2 km/h de mitjana o calma., a partir de llavors vent de direcció SSO, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 13:00h vent del S i SSO, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 15:00h vent del S, SSO i SO, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 19:30h vent del SSO, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29 km/h S. Estat de la mar amb maror (ones de 1 metre d'alçada), mar de fons del SSO., mar endins hi havia maror o forta maror (onatge sig. de 1,17 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 1,05 metres a les 12:00h i de 2,23 metres a les 18:00h), alçada màxima de l'onatge 4,22 metres a les 17:00h. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 55%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


El cel ennuvolat i la mar de fons de garbí que hi havia ahir diumenge a primeres hores de la tarda.