Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 31 de desembre del 2015

30 de desembre: temps assolellat, vent fluixet de garbí i curiosos altocúmuls

Cel asserenat i vent fluixet de garbí ahir dimecres al passeig del Mar.


Ahir dimecres 30 de desembre, com podeu veure al recull d'imatges, el dia es va presentar assolellat, però a partir del migdia altre vegada va entrar vent de garbí, el qual va propiciar que la sensació de confort anés a la baixa, degut a l'augment d'humitat i a la frescor de l'aire de mar.
El Sol va estar acompanyat per l'allunyament de les restes d'un sistema frontal que va deixar-nos una bonica sortida de sol rogenca, degut a la presència d'abundants núvols altocúmuls cap a l'horitzó de llevant, malgrat tot, a la nostre vertical només s'observaren entre 2/8 i 3/8 Ci i As.
Després de la sortida de sol rogenca, al llarg del matí es van mantenir algunes franges de núvols alts decoratius, amb 3/8 Ci. Aquests núvols prims van continuar viatjant amb celeritat de ponent a llevant, fins a deixar un migdia amb el cel asserenat, tot això gràcies als forts vent de ponent que segueixen bufant en altura acompanyant la circulació zonal.
La presència de vent fort en altura va quedar ben palès a través de l'aparició d'uns curiosos Altocumulus undulatus, a primeres hores de la tarda.

Pel que fa al temps futur, es preveu que ens segueixin visitant les restes de fronts desgastats, a més, el primer dia de l'any 2016 podria ser força ventat, sobretot a partir del migdia, a causa d'un reforç del vent de garbí.
Aquets augment en la intensitat del vent de garbí, ens assenyalarà el pas d'un front que ens deixarà un augment de la nuvolositat i la possibilitat que es pugui escapar algun plugim durant el dissabte.


Curiosos Altocumulus undulatus vistos ahir dimecres des del pàrquing del Cervantes.


Marejol aixecat pel vent de garbí d'ahir al migdia a la platja d'Es Monestri (Sant Antoni de Calonge), amb cel serè.


En relació a les temperatures màximes registrades ahir dimecres al Baix Empordà, veiem com els valors van ser entre 3 i 4ºC més baixos cap a l'interior, respecte el dia abans, però a la costa les mínimes només van baixar al voltant d'un grau, en comparació amb les registrades el dimarts.
En aquest sentit, els 19,1ºC de Calonge van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 14,8ºC de Torroella de Montgrí.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van ser entre 2 i 3ºC més baixes que les assolides el dia anterior, no obstant, a Monells la mínima només va ser 0,1ºC més baixa que la del dimarts.
Els 2,2ºC de La Bisbal d'Empordà foren la mínima més freda i els 10,3ºC de Calonge-Mas Pallí es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimecres 30 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 18,4ºC (4,7ºC)., La Bisbal d'Empordà 15,9ºC (2,2ºC)., Monells 15,3ºC (2,9ºC)., La Tallada d'Empordà 15,3ºC (2,6ºC)., Torroella de Montgrí 14,8ºC (3,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 30 de desembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 15,6ºC, mínima 7,9ºC. Vent: fins les 11:00h va bufar vent de direcció NO i ONO, a 2 km/h de mitjana o calma., a partir de llavors vent del S, SSO i SO, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del NO, a 2 km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 31 km/h S. Estat de la mar amb marejol., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,47 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,82 metres a les 12:00h i de 0,7 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1029hPa, mínima 1022hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 71%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 fotos més d'ahir dimecres, amb temps assolellat, vent de garbí i altocúmuls undulatus