Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de desembre del 2015

18 de desembre: la Christmas Race comença amb vent en calma i mar plana

Els Lasers esperant que entrés el vent ahir al matí. Foto mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


Tal com es preveia, ahir divendres 18 de desembre, la situació meteorològica va estar marcada per l'absència de vent i per una mar plana com un mirall.
Aquest fet va condicionar de forma important el normal desenvolupament del primer dia de competició de la regata Christmas Race, ja que només es va poder disputar una sola prova de la classe 470 masculí.
Com podeu veure a la imatge de l'encapçalament i a la de més ensota, al llarg del matí les embarcacions van estar esperant el vent de manera infructuosa. A les fotos podeu veure la classe Laser.

En relació a l'estat del cel, el dia es va presentar amb mala visibilitat degut a la presència de boirines, a més, a primera hora del dia també hi havien núvols alts que marxaren amb velocitat mar endins, no obstant, a partir del migdia/primeres hores de la tarda van aparèixer alguns intervals de núvols baixos.
Amb el pas de les hores, aquests núvols baixos deixaren pas a un cel cada cop més enterenyinat de núvols alts i mitjans, fins a deixar una tarda amb resol.


Mar plana i vent en calma, amb mala visibilitat mirant cap a Platja d'Aro degut a les boirines d'ahir al matí. Foto mostrada al temps de TVE Catalunya, al temps de Meteocat TV i a la portada del Facebook del Meteocat.


D'altre banda, les temperatures màximes registrades ahir divendres al Baix Empordà van ser més baixes, amb major o menor mesura, a totes les estacions., per exemple, a La Bisbal d'Empordà la màxima va ser 1,5ºC més baixa que la del dia anterior i a Torroella de Montgrí va baixar 0,8ºC.
A Palamós la màxima només va ser 0,2ºC més baixa.
Les màximes van oscil·lar entre els 17,9ºC de Calonge, com a màxima més alta, i els 15,2ºC de Palamós-Club Nàutic CB, com a màxima més baixa.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van ser molt similars a les registrades el dia anterior, ja que els valors només baixaren o pujaren algunes dècimes.
Els 3,8ºC de Monells foren la mínima més freda i els 11,2ºC de Calonge-Mas Pallí es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir divendres 18 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 17,8ºC (4,7ºC)., Castell d'Aro 17,7ºC (6,3ºC)., La Tallada d'Empordà 17,4ºC (4,3ºC)., Monells 16,8ºC (3,8ºC)., Torroella de Montgrí 16,6ºC (5,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 18 de desembre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 15,9ºC, mínima 8,7ºC. Estat del cel enterenyinat de núvols alts i amb mala visibilitat a causa de les boirines., a primera hora del dia es van observar 4/8 Ci, Cs, a més, també van aparèixer boirines., amb el pas de les hores el cel es va presentar amb només 1/8 Ci i esteles d'avions, però ràpidament van aparèixer núvols baixos que es feren més destacables al migdia/primeres hores de la tarda, amb entre 3/8 i 4/8 Sc i St., a la tarda augmentaren els núvols prims, amb 5/8 o 6/8 Ci, Cs i As, resol. Precipitació 0,2 mm rosada. Vent: fins les 11:00h va bufar vent del NO, a 2/5 km/h de mitjana o hi va haver calma., a partir d'aleshores va bufar vent de direcció variable, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h va bufar vent del NO, a 2/5 km/h o hi va haver vent en calma. Ratxa màxima 13 km/h OSO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada., mar endins hi havia un xic de marejol (onatge sig. de 0,23 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,23 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1028hPa, mínima 1026hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 76%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 fotos més d'ahir al matí indicant l'absència de vent


Gallarets immòbils degut a la falta de vent d'ahir al matí. Ens indiquen l'aplaçament de les proves per les embarcions que es troben en terra.


Els Lasers i les seves tripulacions esperant que entrés el vent ahir al matí.