Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 22 d’abril del 2015

21 d'abril: molta tranquil·litat i previsió per Sant Jordi

Tranquil·litat total ahir dimarts al migdia, amb mar plana, cel serè, minves i vent en calma.


La jornada d'ahir dimarts 21 d'abril, no sembla que hagi de passar a la història pels esdeveniments meteorològics que van tenir lloc a Palamós, sinó més aviat tot el contrari.
El domini de les altes pressions va fer que el dia experimentés una calma total, amb mar plana, minves, cel serè i, fins i tot, aquesta vegada la marinada gairebé no va aparèixer.
Malgrat que el vent va ser molt feble, encara va ser suficient per frenar el termòmetre en els 19ºC de màxima que es van registrar a la vila palamosina.

En relació al futur més immediat, cal destacar que un any més estem d'enhorabona, ja que demà dijous tindrem una Diada de Sant Jordi molt tranquil·la, meteorològicament parlant.
A part d'un temps assolellat, s'espera que també puguin aparèixer alguns núvols decoratius en varis nivells troposfèrics., no obstant, el pas d'un embossament d'aire fred en alçada pel nord del país, pot fer crèixer algunes nuvolades de tarda a la zona del Pirineu, amb possibilitats que hi pugui caure algun ruixat poc important.
A Palamós els mapes del temps assenyalen que demà dijous el vent serà molt feble i de direcció variable, amb màximes molt semblants a les que tindrem avui dimecres, o lleugerament superiors. Abans però, es preveu que avui dimecres pugui entrar vent de garbí fluix, amb algun cop moderat, a partir del migdia.


Mar plana i cel serè a Cala Margarida ahir al migdia.


Sol i núvols alguns alts vistos ahir a la tarda. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge).


Pel que fa a les temperatures màximes que tingueren lloc ahir dimarts 21 d'abril al Baix Empordà, aquestes van ser entre 2 i 3 graus més altes de mitjana, comparades amb les del dia abans.
Els 22,7ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més elevada, i els 18,8ºC de Palamós foren la màxima menys càlida, gràcies a l'efecte de la marinada.
Per la banda de les mínimes, aquestes van ser 2 graus més baixes que les del dia anterior., en aquest sentit, els registres van bellugar-se entre els 5,6ºC de Monells, com a mínima més freda, i els 11,4ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimarts 21 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 22,7ºC (7,1ºC)., Monells 22,4ºC (5,6ºC)., La Tallada d'Empordà 21,8ºC (7,4ºC)., Castell d'Aro 21,7ºC (8,1ºC)., Torroella de Montgrí 20,9ºC (7,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 21 d'abril del 2015 a Palamós., temperatura màxima 18,8ºC, mínima 10,8ºC. Estat del cel amb matí asserenat i tarda 2/8 o 3/8 Ci i esteles d'avions. Vent de direcció NO, a 2/5 km/h de mitjana o calma, fins les 09:00h., de les 09:00h a les 20:00h, vent del E i ESE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de llavors vent del SSO, a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 15 km/h E. Estat de la mar amb mar plana o arrissada., mar endins hi havia maejol (onatge sig. de 0,47 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,23 metres a les 19:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1022hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 58%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més de la calma anticiclònica d'ahir dimarts