Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 d’octubre del 2014

Inventen un dirigible que farà electricitat a partir dels núvols



El passat mes de setembre, un grup d'enginyers russos va presentar un nou dirigible que pot fer les funcions d'una mini central elèctrica, segons informà la cadena russa Vesti.
L'aparell, anomenat Air-HES (abreviatura de " Air Hydroelectric Station ", central hidroelèctrica aèria), és capaç de recollir i condensar vapor d'aigua dels núvols i generar electricitat mentre l'aparell es trobi en l'aire.

Els constructors afirmen que el prototip de la mini central ja està construït i s'està provant en situacions reals. El sistema és capaç de recollir fins a cinc litres d'aigua per hora.

La tecnologia combina tres aparells: el condensador del vapor d'aigua, l'hidrogenerador i el dirigible. La central s'alça fins als 2.100 metres d'altura sobre el nivell del mar i funciona en nivells baixos i mitjans de la troposfera, on es troben la majoria dels cúmuls.

L'aigua dels núvols es recull amb la unitat condensadora. Després, baixa per un tub que es connecta amb el dirigible. El líquid obtingut és suficient perquè les turbines del generador elèctric girin ràpid i produeixin electricitat.




Actualment, els enginyers continuen treballant per construir un prototip de tot el sistema a mida real, el qual serà capaç de realitzar totes les seves funcions. Aquest ha de ser prou gran i productiu per obtenir quantitats d'aigua i electricitat considerables.