Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 d’octubre del 2014

8 d'octubre: màximes de quasi 30ºC i lluna plena

La lluna plena vista a sobre de Palamós ahir al vespre.


Ahir dimecres 8 d'octubre, altre vegada el vent de garbí va fer acte de presència a Palamós, a més, en aquesta ocasió també van aparèixer alguns bancs de núvols baixos i boirines que van enterbolir la visió del paisatge.

Així doncs, es va poder constatar com a primera hora del dia aparegueren entre 3/8 i 4/8 Sc i St. Al llarg del matí/migdia el domini del sol es veié un xic interromput degut a la presència de boirina que entrava de mar cap a terra, amb entre 2/8 i 3/8 Sc i St.
A la tarda va proseguir el temps assolellat, però els núvols baixos van anar augmentant fins a deixar-nos un vespre amb 1/8 Cu, i entre 4/8 i 5/8 Sc i St.

Un altre dels factors més importants de la jornada, van ser les elevades temperatures que es registraren al prelitoral gironí, les quals arribaren a fregar els 30ºC en algun punt, com els 29,5ºC de Castelló d'Empúries, els 28,7ºC de Vilamacolum, els 28,3ºC de Mata o els 28,3ºC de Sant Miquel de Fluvià.

A part dels aspectes relacionats amb la meteorologia, també s'ha de remarcar l'esplèndida lluna plena que il·luminà la nit, tot i que en alguns moments arribà a quedar oculta, a causa del pas de nombrosos bancs de núvols baixos empesos pel vent de garbí.


Sol i núvols baixos ahir dimecres a les 11:25h. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


En relació a les temperatures màximes que es van registrar a la comarca baixempordanesa ahir dimecres, aquestes també van ser quasi estiuenques cap a l'interior de la mateixa, a causa de l'ambient assolellat i al vent reescalfat de garbí.
Els registres van moure's entre els 28,2ºC de La Bisbal d'Empordà, com a màxima més elevada, i els 23,2ºC de Calonge-Mas Pallí, com a màxima més baixa.
Altres màximes especialment càlides foren els 27,8ºC de Les Olives o els 27,4ºC de Verges, entre d'altres.
Les mínimes, per la seva banda, van oscil·lar entre els frescos 13,5ºC de Calonge, com a mínima més freda, i els càlids 19,8ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 8 d'octubre del 2014 a Palamós., temperatura màxima 23,4ºC, mínima 17,8ºC. Vent de component SO, a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32 km/h SO. Estat de la mar amb entre marejol i maror., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 1,05 metres a les 14:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 84%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


La lluna plena d'ahir dimecres al vespre, amb intervals de núvols baixos Stratus.