Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 d’agost del 2014

Segon tornado en poc temps a Istanbul




Sembla que Istanbul s'ha convertit en la capital dels tornados, ja que aquesta ciutat situada a la confluència d'Europa i Àsia, s'ha vist afectada de nou per aquest fenomen extrem.
Si el passat 19 de juny ens arribaven informacions i vídeos d'una tromba marina que s'havia convertit en tornado, (vegeu aquest article: http://tempspalamos.blogspot.com.es/2014/06/tornado-istambul.htmlel passat dissabte 2 d'agost es va repetir una situació molt semblant.

Les tempestes violentes que afectaren la zona metropolitana d'Istanbul, causaren danys i inundacions en molts barris. Alguns d'aquests danys foren provocats per una tromba marina que es convertí en tornado, i es concentraren en varis districtes de la regió de la Banya d'Or i Eminonu.
Les imatges que mosta el vídeo són prou clarificadores del gran impacte que causà aquest fenomen violent.
Cal destacar que la formació de trombes marines en aquesta regió és relativament freqüent en situacions de tempestes violentes, no obstant, es pot considerar com un fet molt estrany que en poc temps dues d'aquestes mànegues s'hagin convertit en tornados i hagin causat danys considerables.