Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 d’agost del 2014

25 i 26 d'agost: els núvols deixen lloc al sol i a la calor

La platja de la Fosca tenia un aspecte d'estiu ahir dimarts. Foto mostrada a l'inici de l'Espai del Temps de TV3.


Tot i que encara han anat apareixent alguns núvols baixos, en les dues darreres jornades hem recuperat els paràmetres típicament estiuencs, amb el sol i la calor com a protagonistes.

Més detalladament, ahir dimarts 26 d'agost, tal com podeu comprobar a la fotografia superior captada a la tarda, el sol i la calor van tornar a omplir les platges., malgrat tot, el mal estat de les aigües marines a causa dels abocaments d'aigües plujanes i aigües fecals que van tenir lloc el passat divendres, provocava que es mantingués hissada la bandera groga a la platja de Castell i a la platja de la Fosca.
Pel que fa a l'estat del cel, de bon matí es podia contemplar com el cel estava asserenat, no obstant, amb el pas de les hores van començar a aparèixer intervals de núvols baixos que deixaren un matí/migdia amb 4/8 St i Sc.
Malgrat que aquests núvols fessin presagiar una altre tarda ennuvolada, res més lluny de la realitat, ja que a partir de les dues el cel va tornar a quedar asserenat.

A part del sol, l'altre protagonista destacat de la jornada va ser la forta recuperació dels termòmetres, amb un retorn a les nits tropicals i a màximes de 30ºC a la nostre comarca i, fins i tot, al prelitoral de Barcelona es va arribar fins als 37/38ºC, com per exemple els 38ºC assolits a Olesa de Montserrat, els 37ºC de Vallirana o els 36,7ºC de Piera.

La màxima més càlida del Baix Empordà van ser els 30,5ºC de Torroella de Montgrí., per contra, la màxima més baixa foren els 25,7ºC de Palamós, però amb molta sensació de xafogor. Altres màximes destacades per la banda alta del termòmetre són els 30,1ºC de les Olives o els 28,9ºC de Calonge.
En relació a les mínimes, aquestes van oscil·lar entre els 17,8ºC de Calonge, com a mínima més baixa, i els 23,2ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a mínima més calurosa.
Degut al vent d'entre ponent i garbí que bufà durant tota la nit/matinada, es van produir moltes mínimes tropicals com, per exemple, els 23,1ºC de Palamós-la Fosca, els 21,1ºC de Palafrugell o els 20,9ºC de Torroella de Montgrí. Dades de Meteoclimatic

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 26 d'agost del 2014 a Palamós., temperatura màxima 25,7ºC, mínima 23,0ºC. Vent del OSO de matinada, a 20 km/h de mitjana., al matí i a la tarda vent del ESE, a 5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44 km/h OSO. Estat de la mar amb marejol, mar de fons del S., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,94 metres a les 12:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 71%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Cel cobert de núvols baixos el passat dilluns al migdia, a sobre les cases Noves.


Per acabar el resum, el passat dilluns 25 d'agost vàrem començar la setmana amb un cel molt variable, ja que els núvols i el sol s'anaven intercalant amb menor o major profusió, segons el moment de la jornada.
A primeres hores del dia s'observaren algunes boirines acompanyades per 5/8 Ci, Sc i St. Al llarg del matí van aparèixer núvols i clarianes amb entre 3/8 i 5/8 Sc i Ci.
Les estones assolellades del matí van desaparèixer al migdia, ja que el cel quedà cobert amb entre 6/8 i 7/8 Sc i St, tal com podeu comprobar a la imatge superior.
A la tarda el sol va recuperar el seu lloc acompanyat per 3/8 Ci i Sc, però al vespre van tornar a augmentar els núvols baixos amb 5/8 Ci i Sc.

En un alte ordre de coses, les temperatures màximes del Baix Empordà van oscil·lar entre els 30,2ºC de la Bisbal d'Empordà, com a màxima més alta, i els 24,9ºC de Palamós, com a màxima més baixa. Altres màximes prou elevades foren els 29,5ºC de Torroella de Montgrí o els 28,4ºC de Bellcaire d'Empordà.
Pel cantó de les mínimes, el valor més baix el trobem en els 16,1ºC de Bellcaire d'Empordà., així mateix, la mínima més alta es quedà en els 19,8ºC de Sant Feliu de Guíxols. Dades de Meteoclimatic.com

Altres dades meteorològiques del passat dilluns 25 d'agost del 2014 a Palamós., temperatura màxima 24,9ºC, mínima 18,7ºC. Vent del ENE fins a les 15:00h, a 5 km/h de mitjana., vent del SO a partir de llavors, a 15/20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 37 km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i marejol o maror a la tarda., mar endins hi havia marejol o maror (onatge sig. de 0,35 metres a les 09:00h davant del cap de Begur i de 0,7 metres a les 17:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 77%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)