Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de juliol del 2014

30 de juny: espectacle de colors per acabar el mes

Cel tapat de núvols baixos ahir dilluns de bon matí. Imatge mostrada al temps de l'Informatiu de TVE Catalunya.


Ahir dilluns 30 de juny, el sisè mes del calendari es va voler acomiadar amb un veritable regal en forma d'espectacle de colors en el cel.
De bon matí, la presència d'un celatge amb una gran profusió de cúmuls i estratocúmuls 7/8, va propiciar que es veiés una magnífica albada acolorida, tal com podeu veure al recull d'imatges que apareixen més avall, les quals foren captades entre el cap de Planes i cala Estreta.
Al llarg del matí, els núvols baixos es van anar esquinçant 4/8 Sc i Cu, fins a deixar-nos un temps assolellat.
El domini del sol encara es féu més patent durant el migdia i la tarda, amb tan sols 1/8 Sc i Cu.

Després de l'espectacle de colors matinal, al vespre entraren en escena unes altres coloracions, en aquest cas, es van veure unes boniques iridiscències com si fossin taques de gasoil en els núvols., tot això gràcies a la unió entre els rajos solars i l'arribada d'abundants núvols mitjans del gènere Altocumulus, amb Altocumulus lenticularis i Altocumulus floccus 3/8.


Iridiscències vistes en altocúmuls ahir al vespre.


L'alba encesa d'ahir dilluns.


Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes van notar la refrescada del dia anterior, ja que van romandre iguals que el dia abans o pujaren entre 1 i 2 graus en alguns punts.
Els 27,7ºC de Monells va ser la màxima més elevada.
Les mínimes, per la seva banda, tampoc van tenir grans canvis, o en tot cas van pujar 1 grau més que el dia anterior en alguna població, amb els 12,9ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir dilluns 30 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 27,7ºC (12,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 25,6ºC (14,0ºC)., la Tallada d'Empordà 25,5ºC (14,2ºC)., Torroella de Montgrí 25,1ºC (15,6ºC)., Castell d'Aro 24,4ºC (14,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 30 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 23,5ºC, mínima 17,1ºC. Vent de component N a primeres hores, a 15 km/h de mitjana., matí amb vent del E i NE, a 10 km/h de mitjana., tarda amb vent del SO, a 15/20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32 km/h SO. Estat de la mar amb marejol al matí i un xic de maror a la tarda., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,6 metres a les 16:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 56%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Sortida de sol d'ahir dilluns amb núvols baixos