Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 31 de juliol del 2014

30 de juliol: es tornen a superar els 30ºC

Capvespre plàcid amb alguns altocúmuls ahir dimecres.


Tal com es preveia, després de la pluja i de la refrescada obtinguda entre el dilluns a la nit i ahir dimecres 30 de juliol de bon matí, amb el pas de les hores la intensa radiació solar típica d'aquestes dates, va fer remuntar les temperatures fins a valors propis de l'estiu, amb moltes màximes que arribaren o superaren la barrera dels 30ºC, a més, a la costa altre cop es va recuperar la xafogor que haviem oblidat durant unes hores.
A Palamós, la humitat relativa arribà fins al 92 %., si a aquest fet hi afegim que la temperatura màxima assolí 26ºC, això ens indica que el nostre cos notava una calor com si hi haguessin 38ºC en aquell moment del dia.

D'altre banda, l'ambient assolellat que vàrem tenir ahir dimecres vingué acompanyat per l'aparició d'alguns núvols lenticulars a primeres hores, com a símptoma de forts vents en altura de component nord., en conjunt hi havien 3/8 Ac lenticularis i Sc.
Al matí predominà el cel serè i al migdia van formar-se 2/8 Cu i Sc.
A la tarda tan sols restaren 1/8 Cu, no obstant, al vespre van aparèixer franges d'altocúmuls 3/8 Ac.

En un altre ordre de coses, cal destacar que els efectes de les pluges, a part de facilitar la proliferació de mosquits, també ha fet que es veiés alguna imatge molt poc freqüent al mes de juliol, ja que han aparegut alguns bolets, com la cualbra que veiem a la foto inferior.


Cualbra vista ahir a la tarda a les Gavarres.


Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes, tal com he comentat, van arribar o superar els 30ºC en molts punts, com per exemple els 31,7º C de la Bisbal d'Empordà, els 31,6ºC de Torroella de Montgrí o els 30,1ºC de Calonge, com a màximes més destacades. La màxima més curta foren els 25,8ºC de Palamós o de Sant Feliu de Guíxols.
Les mínimes, per la seva banda, van oscil·lar entre els 15,3ºC de les Olives com a mínima més baixa, i els 17,7ºC de Palamós-la Fosca com a mínima més alta. (dades de Meteoclimatic)

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 30 de juliol del 2014 a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 17,6ºC. Vent de component ESE al matí, a 5 km/h de mitjana., tarda amb vent del SO, a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26 km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada o un xic marejol., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 1,17 metres a les 16:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 53%.(Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Nota informativa: a l'article que vaig publicar ahir dimecres 30 de juliol, ara hi podreu trobar algunes dades que no havia posat.