Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de juliol del 2014

2 de juliol: nits tropicals, onades i núvols fugissers

Maror observada ahir a la tarda a Torre Valentina, amb el cel enterenyinat per núvols alts i alguns núvols baixos transitant per sobre de Palamós. Imatge mostrada al portal de notícies 324.cat.


Ahir dimecres 2 de juliol, a Palamós vàrem tenir un altre dia assolellat i amb una nit especialment càlida, ja que la mínima només descendí fins als 21,3ºC. Aquesta situació de nit tropical també es va repetir en altres localitats de la comarca.

Tot i la calor, es van poder observar diferents gèneres nuvolosos que anaven desfilant ràpidament per sobre dels nostres caps al llarg de tot el dia.
Entrant en detalls, durant el matí s'observaren nombrosos núvols decoratius, els quals estaven formats per Ac, Cu, Sc i St 5/8. Durant el migdia els banyistes pogueren gaudir de l'astre rei, però amb un cel enterenyinat per núvols alts 5/8 Ci i també hi havien núvols mitjans i baixos 4/8 Ac, Cu i Sc.
A la tarda el sol encara es va imposar més, però es mantigué un tel de núvols alts amb 5/8 Ci i Cs, conjuntament amb algun núvol baix transitori 2/8 Sc i St.
De cares al vespre, els núvols alts i mitjans augmentaren notablement amb 6/8 Ci i As, a més, també van aparèixer 4/8 Cu, Sc i St.

A part d'un cel variable, també cal destacar que cap a l'interior de la comarca altre cop s'escapà algun petit ruixat entre la matinada i el matí, amb un total de 1,8 mm a la Bisbal d'Empordà, 0,2 mm a Verges o 0,1 mm a Monells.

Però no només hi va haver moviment en el cel, ja que el nostre mar Mediterrani es va veure alterat amb una notable mar de fons d'entre migjorn i xaloc, amb maror generalitzada. Segons la boia de Puertos del Estado ubicada al davant del cap de Begur, les onades tenien una alçada significant de 1,05 metres a les 14:00h en aquella zona.


El migdia de platja d'ahir dimecres, amb el cel enterenyinat de núvols alts i mar de fons. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà, aquestes van ser entre 3 i 5 graus més baixes en comparació amb el dia abans, però a Castell d'Aro va romandre igual.
Els 26,7ºC de Monells va ser la màxima més destacada.
Així mateix, les mínimes van tenir un comportament a l'inrevés, ja que aquestes van pujar entre 3 i 5 graus respecte el dia anterior, amb els 17,2ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dimecres 2 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 26,7ºC (17,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 25,6ºC (18,6ºC)., la Tallada d'Empordà 25,5ºC (18,6ºC)., Castell d'Aro 25,0ºC (20,4ºC)., Torroella de Montgrí 24,6ºC (20,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 2 de juliol del 2014 a Palamós., temperatura màxima 23,4ºC, mínima 21,3ºC. Vent de direcció E, SE i NE (al vespre), a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29 km/h E. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 76%.  (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Mar de fons a Torre Valentina ahir a la tarda.