Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 27 de juny del 2014

26 de juny: molts núvols i quatre gotes

Cortina de pluja i cel ataronjat observats ahir dijous al capvespre.


Tal com es preveia, ahir dijous 26 de juny, el temps va respectar el castell de focs que tradicionalment acomiada la Festa Major.
En relació a l'estat del cel, aquest va estar condicionat pel pas d'un sistema frontal que ens va deixar un dia amb més núvols que sol i, fins i tot, durant el vespre va aparèixer una banda de precipitacions molt desgastada en forma de plugim, però només fou un fet anecdòtic i passatger, amb un total de 0,2 mm recollits al nucli antic de Palamós i 0,4 mm a les Cases Noves.
Després d'aquestes febles precipitacions, ens quedà una nit estrellada i amb una temperatura idònia per a gaudir de l'espectacle pirotècnic.

Altres dades de precipitació caiguda ahir dijous al Baix Empordà, segons el SMC:

La Bisbal d'Empordà 3,3 mm., Monells 2,5 mm., la Tallada d'Empordà 2,3 mm., Castell d'Aro 1,4 mm., Torroella de Montgrí 1,1 mm.


Imatge del radar a les 21:48 h d'ahir dijous, on veiem pluja feble a la nostre zona.


Un altre dels efectes que provocaren els cúmuls que van crèixer durant el vespre, va ser l'aparició d'uns bonics raigs crepusculars, els quals es veieren afavorits per la presència d'abundant humitat i altres aerosols presents a la troposfera.






En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van ser entre 2 i 4 graus superiors a les del dia anterior. Els 28,7ºC de Monells i de la Tallada d'Empordà van ser les màximes més altes.
Així mateix, les mínimes no van tenir grans canvis, amb els 14,4ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dijous 26 de juny al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 28,7ºC (14,4ºC)., la Tallada d'Empordà 28,7ºC (16,3ºC)., Torroella de Montgrí 27,1ºC (17,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 26,8ºC (15,5ºC).,  Castell d'Aro 26,4ºC (16,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 26 de juny del 2014 a Palamós., temperatura màxima 25,4ºC, mínima 18,7ºC. Estat del cel amb un matí de 7/8 Ci, Ac, Sc i Cu., tarda 5/8 As, Sc i Cu., vespre 7/8 Cu i Sc amb plugim. Vent del S a les hores centrals, a 15 km/h de mitjana., vent en calma de bon matí i al vespre. Ratxa màxima de vent 23 km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa o un xic de marejol., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 1,05 metres a les 13:00h davant del cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 56% (Dades de Puertos del Estado i meteoclimatic.com).


Cel ennuvolat ahir a la tarda mirant cap al nord.