Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 29 de març del 2014

Previsió pel cap de setmana: mar de fons i pluja de fang

Mapa d'alçada de l'onatge previst per diumenge a les 20:00h. Hi poden haver onades de tres metres arran de costa.


Aquest dissabte a Palamós, preveiem que entre l'anticicló situat a l'est d'Europa i la zona de baixes pressions que abraçarà la península Ibèrica, es generi una situació d'entre llevant i xaloc.
L'aport d'humitat que tindrem farà que puguin formar-se núvols baixos abundants durant tot el dia, amb alguna clariana esporàdica. No es descarta que es pugui escapar alguna roina o petit plugim acompanyat de fang a darreres hores.

La temperatura màxima pot ser molt semblant al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est, a 8/10 nusos de mitjana, al llarg d'aquest matí. A la tarda es preveu vent de llevant a 12/16 nusos de mitjana. A la nit tindrem vent de llevant o gregal a 10 nusos de mitjana.

L'estat de la mar es preveu que vagi empitjorant amb el pas de les hores, amb mar de fons de llevant.
Durant aquest matí hi haurà de maror a forta maror i a la tarda tindrem de forta maror a maregassa. A la nit s'espera maregassa, amb onatge d'uns tres metres d'alçada.


Mapa sinòptic previst per avui a dissabte a les deu de la nit.


Mapa de pols en suspensió previst per aquest diumenge a les 14:00h. Els vents en altura arrossegaran molta pols sahariana que pot fer pluja de fang.


Aquest diumenge a Palamós s'espera una jornada marcada pels núvols, amb alguna clariana esporàdica i possibilitats que puguin caure quatre gotes de fang.

La temperatura màxima es mantindrà sense canvis a la costa i baixarà a l'interior. La mínima pot ser més elevada a tots els sectors.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est al llarg de la matinada i el matí de diumenge, a 8/10 nusos de mitjana. A la tarda i a la nit hi haurà una situació semblant

L'estat de la mar es preveu que es mantingui amb forta maror o maregassa al llarg de tot el dia, amb mar de fons de llevant.


Mapa de pluja acumulada en dotze hores previst per diumenge. Podria ploure una mica, amb fang incorporat.