Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 21 de març del 2014

Dades destacades del 6 al 20 de març

L'anticicló ha estat el protagonista d'aquests dies. Cal destacar que el diumenge 16 de març, tal com veiem a la imatge superior, aquest va afectar-nos en forma de falca, provocant que el marcat gradient isobàric, respecte les baixes pressions relatives que hi havien a Ligúria, generés una situació de tramuntana reescalfada que propagà un incendi devastador del qual ja en parlaré en un proper article.


Us poso un petit resum amb les dades meteorològiques més destacades que s'han donat a Palamós, durant el període on el blog ha estat sense rebre l'actualització habitual. Cal destacar que no va ploure cap dia i el sol va ser el protagonista.

La temperatura màxima més alta l'hem d'anar a trobar el dia 16, un dia on la tramuntana cremadora va fer pujar el termòmetre fins als 24,6ºC. La màxima més baixa, per contra, tingué lloc el dia 13, amb 14,4ºC.
Pel que fa a la temperatura mínima, la més alta va donar-se el dia 16, amb 14,1ºC., en canvi, la mínima més baixa van ser els 5,0ºC del dia 7.

La humitat relativa va tenir un màxim ahir dijous 20 de març, amb un 92%. La humitat més baixa descendí fins al 24%, durant el fatídic diumenge 16 de març.

La ratxa màxima de vent també tingué lloc el diumenge 16 de març, amb 74 km/h de tramuntana reescalfada.

La pressió atmosfèrica denotà la presència d'un anticicló, amb un màxim de 1029hPa els dies 12 i 13. Per la seva banda, la pressió en superfície més baixa van ser els 1017hPa assolits el dia 16.

Dades de meteoclimatic.com