Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 24 de febrer del 2014

Un cap de setmana de molt bon aprofitar

El migdia assolellat del passat dissabte 22 de febrer amb algun núvol baix al fons de la imatge. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Tal com es preveia, aquest cap de setmana que acabem de deixar enrera ens ha portat un temps ideal per gaudir de les activitats a l'aire lliure, gràcies al temps assolellat i a les temperatures força agradables que hem tingut al migdia.

Entrant en detalls, el passat dissabte 22 de febrer, el dia estigué dominat per l'astre rei, amb la presència de 2/8 Ci i Ac de bon matí i algun núvol baix a migdia 3/8 Sc i Cu.

Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà, aquestes van poder pujar entre dos i quatre graus respecte el dia anterior i segons l'indret, amb els 16,0ºC de la Bisbal d'Empordà com a màxima més elevada. Així mateix, les mínimes van ser clarament més baixes, amb alguna feble gelada, destacant els -1,0ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades el passat dissabte 22 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 16,0ºC (0,3ºC)., Monells 15,9ºC (-1,0ºC)., la Tallada d'Empordà 15,6ºC (0,8ºC)., Torroella de Montgrí 15,0ºC (1,8ºC)., Castell d'Aro 14,2ºC (1,9ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 22 de febrer del 2014 a Palamós., temperatura màxima 13,6ºC, mínima 4,6ºC. Aire de tramuntana a primeres hores i vent de direcció S i SO, a 8/12 km/h de mitjana, durant la resta del dia. Ratxa màxima de vent 23 km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,6 metres a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 71%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


El migdia assolellat d'ahir diumenge, amb algunes persones a la platja. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Per finalitzar el resum, cal dir que ahir diumenge 23 de febrer el sol va tornar a ser el protagonista, no obstant, s'aprecià una marcada amplitud tèrmica, amb una nit/matinada notablement freda i un migdia força càlid per l'època de l'any.
En aquest sentit, l'exemple més destacat de la nostre comarca el trobem en el cas de Monells, ja que aquesta població va poder gaudir d'una màxima de 17ºC, però de matinada baixaren fins a -1,1ºC, és a dir, van tenir uns 18ºC de diferència entre la màxima i la mínima.

En relació als altres registres termomètrics assolits al Baix Empordà, hem de destacar que les màximes van ser un grau més altes que el dia anterior, amb els 17,2ºC de la Bisbal d'Empordà com a màxima més destacada. Així mateix, les mínimes van ser una mica més baixes, amb gelades febles en molts punts de l'interior, destacant els -1,1ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir diumenge 23 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 17,2ºC (-0,4ºC)., la Tallada d'Empordà 16,9ºC (-0,3ºC)., Monells 16,9ºC (-1,1ºC)., Castell d'Aro 14,7ºC (1,3ºC)., Torroella de Montgrí 15,6ºC (0,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 23 de febrer del 2014 a Palamós., temperatura màxima 14,2ºC, mínima 4,8ºC. Estat del cel asserenat, amb rosada a primeres hores i 2/8 Sc mirant cap a l'interior a mig matí., aparició de Sc 3/8 cap al sud-oest, amb Sc i St enganxats a l'Ardenya (Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro ) al final de la tarda. Vent en calma o vent fluixet de direcció variable al matí., vent del SO a la tarda, a 20 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 37 km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i maror a la tarda arran de costa (ones de 0,5 m)., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 0,7 metres a les 16:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 51%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)