Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 7 de febrer del 2014

"Mínimes" de rècord a Tailàndia

Mapa de temperatures mínimes del passat dilluns 3 de febrer a Tailàndia.


El passat dilluns 3 de febrer, es van registrar rècords de "fred" al sud-est de Tailàndia, no obstant, com és normal, els valors assolits no crec ens fessin tremolar gaire...

A Hat Yai van arribar a 15,8°C de mínima. Tot i ser un registre no gaire destacat a les nostres latituds, allí representa el valor més baix de la seva història climatològica...

A Nakhon Sri Thammarat van aconseguir 15,5°C en una de les dues estacions que tenen, superant clarament el rècord anterior de 17,1°C assolits al gener del 1955.

A Koh Samui, coneguda per ser l'illa on mai arriba el fred, han arribat a l'espectacular mínima de 17,8ºC a l'aeroport, el qual es troba en un petit turó al centre de l'illa. Aquesta mínima supera els 18,6°C registrats al gener del 1976. L'estació ha existit des del 1968 i mai s'havia baixat per sota dels 19°C.

Mentrestant, a Kota Kinabalu, Malàisia, van baixar a 17,8°C, siguent la temperatura més baixa de les últimes dècades, però no és un rècord, ja que la mínima més baixa des que hi han registres és de 16,7°C.