Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 9 de febrer del 2014

8 de febrer: una altre garbinada intensa

Temporal de garbí ahir a la tarda des de l'espigó de la platja Gran.


Després del fort temporal de garbí del passat dimecres, tal com es preveia, ahir dissabte 8 de febrer ens va tornar a afectar una garbinada de primera categoria, encara que es va quedar un esglaó per sota de la d'abans mencionada.

El vent del SO, durant el matí i primeres hores de la tarda, bufava a uns 25/30 km/h de mitjana, arribant a una velocitat punta de 55 km/h. Com és normal, aquesta ventada aixecà un fort onatge a la badia palamosina, amb onades properes als 2 metres (forta maror).
Cal destacar que l'onatge fou una mica inferior al que hi havia el passat dimecres, ja que aquell dia el vent era més fort i de direcció SSO (recordem que els temporals més forts a la badia de Palamós són els que tenen component sud).
D'altre banda, mar endins el temporal marítim encara era més greu, com ho demostra la boia situada davant del cap de Begur, la qual marcava un onatge significant de 3,5 metres a les 15:00h (maregassa).

Pel que fa a l'estat del cel, el dia començà amb 6/8 Ci, Ac i Sc. Al llarg del matí i fins a primeres hores de la tarda, el cel quedà cobert de núvols baixos i mitjans 7/8 As, Ac, Sc i Cu. Malgrat tot, el fort vent que també bufava en alçada s'endugué els núvols fins a deixar una tarda assolellada amb 3/8 Ci, Ac i Sc.


Cel cobert a primeres hores de la tarda d'ahir dissabte, amb fort onatge i practicants de kitesurf aprofitant la garbinada.


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes del Baix Empordà foren molt altes per l'època de l'any, amb valors d'entre 17/18ºC, amb els 18,1ºC de la Tallada d'Empordà com a màxima més destacada. Així mateix, la mínima més baixa van ser els 0,9ºC de Monells.

Màximes registrades ahir dissabte 8 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 18,1ºC (1,6ºC)., Torroella de Montgrí 17,6ºC (2,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 17,6ºC (2,4ºC)., Castell d'Aro 17,4ºC (3,0ºC)., Monells 17,2ºC (0,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 8 de febrer del 2014 a Palamós., temperatura màxima 15,1ºC, mínima 6,7ºC. Vent de component SO, a 25/30 km/h de mitjana fins al vespre., al vespre i a la nit vent del NNO a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 55 km/h SO. Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 54%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Tres fotos més de la garbinada d'ahir dissabte