Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 16 de febrer del 2014

15 de febrer: Cirrus, garbinada i espectacle de veles

Instàntania del magnífic dia de regates que hi va haver ahir dissabte.


Ahir dissabte 15 de febrer, l'eslògan "Palamós, paradís de la vela" va tornar a ser plenament encertat.
El vent de garbí que bufà fins al vespre, va facilitar que hi hagués una jornada magnífica de regates, amb un veritable espectacle de veles.
Entre els 400 regatistes d'optimist de la prova International Vila de Palamós Optimist Trophy i els practicants d'altres modalitats de vela lleugera, com el kitesurf, windsurf i altres embarcacions, vestiren amb les seves millors gales la badia palamosina.

Aquest vent del sud-oest arribà fins als 47 km/h de ratxa màxima i bufà a uns 20/25 km/h de mitjana fins a les 18:00h, moment en el qual el vent girà a component nord i nord-est, a uns 10 km/h de mitjana.


Veles i cel enterenyinat de Cirrus amb la típica vista de Palamós al fons ahir dissabte.


En un altre ordre de coses, tal com es preveia, el vent de garbí arribà reescalfat cap al prelitoral gironí i s'assoliren unes màximes poc habituals per aquestes dates, amb molts valors d'entre 23/24ºC, com per exemple els 23,7ºC de Sant Pere Pescador, els 23,4ºC de Torroella de Fluvià o els 23,3ºC de Castelló d'Empúries.

Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes tampoc es van quedar curtes, amb els 23,4ºC de la Tallada d'Empordà com a dada més destacada., malgrat tot, com que la direcció del vent era completament del sud-oest, va poder arreplegar la frescor de les aigües de la nostre badia i arran de costa el termòmetre quedà un xic més frenat que dies enrera.
Les mínimes, per la seva banda, van experimentar una gran remuntada degut al vent que bufà de matinada, amb els 6,0ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir dissabte 15 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 23,4ºC (11,1ºC)., Torroella de Montgrí 22,5ºC (9,7ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,0ºC (6,7ºC)., Monells 21,8ºC (6,0ºC)., Castell d'Aro 21,4ºC (7,6ºC).

Acompanyant aquestes temperatures primaverals i el vent de garbí, s'apreciava un cel enterenyinat de Cirrus anunciadors del canvi de temps que ens portarà el pas d'un sistema frontal avui diumenge. Concretant, de bon matí només hi havia 1/8 Ci, però, ràpidament, el cel blau i l'astre rei van veure's units en una munió de Cirrus cada vegada més extensos 7/8, els quals adoptaren formes capricioses, com els Cirrus fibratus o els Cirrus uncinus.


Cel enterenyinat de Cirrus uncinus ahir dissabte.


Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 15 de febrer del 2014 a Palamós., temperatura màxima 15,9ºC, mínima 11,4ºC. Estat de la mar amb maror o forta maror arran de costa (ones d'entre 1 i 1,5 m) i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,8 metres a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 78%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Garbinada a la badia amb practicants de surf d'estel ahir dissabte.


Passi de fotografies de l'espectacular dia de regates