Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 15 de desembre del 2013

Primera nevada en 112 anys al Caire i foto falsa

Nevada a les afores del Caire.


Les nevades intenses que han caigut les darreres jornades en molts països de l'Orient Mitjà, fins i tot van arribar de forma anecdòtica fins a les afores de la capital d'Egipte, el Caire. Això va ser el passat divendres 13 de desembre, quan va caure la primera nevada (en forma de neu granulada barrejada amb calabruix) dels darrers 112 anys a les portes de la capital egipcia.
També cal destacar la singularitat de la temperatura màxima del dia 13 de desembre al Caire, la qual no va ser capaç d'anar més enllà dels 8,1°C. Aquesta és la màxima més baixa absoluta en els últims 40 anys. El rècord anterior pertanyia al 24 de febrer del 1992, amb 8,5°C. Hem de tenir present que fins ara, al desembre mai s'havia donat una temperatura màxima inferior als 12 graus.


Fotografia enganyosa de la suposada esfinx de Giza envoltada de neu.


Aprofitant aquesta notícia històrica i real, algú es va fer el graciós i el mateix dia va fer circular per internet una imatge presa des d'una suposada càmera web, on es veia la famosa esfinx de Giza envoltada de neu, no obstant, en realitat es tractava d'un engany, ja que la fotografia correspon a un model en miniatura de l'esfinx ubicat al parc temàtic "Tobu World Square" del Japó. En un primer moment, alguns mitjans informatius s'ho van creure i la bola encara es va fer més grossa...



Vídeo de la nevada a les afores del Caire.