Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 6 de desembre del 2013

La nova illa japonesa sorgida d'un volcà duplica la seva mida

A la part superior dreta de la imatge de satèl·lit veiem la nova illa sorgida al Japó.


La nova illa japonesa sorgida a uns 1.000 quilòmetres al sud de Tòquio a causa de la forta activitat volcànica, ha duplicat la seva grandària en les últimes dues setmanes, segons ha informat el servei japonès de guardacostes .

El nou illot ara té uns 250 metres d'ample i 200 de llarg i es troba situat al sud-est de la deshabitada illa volcànica de Nishinoshima, que pertany al petit arxipèlag de Ogasawara (a la prefectura de Tòquio), un punt molt allunyat de la principal illa del Japó.

El servei japonès de guardacostes va sobrevolar l'illot el passat dilluns i va veure un tercer cràter a l'illa d'on emergeix magma volcànic. Un expert vulcanòleg nipó també va sobrevolar la setmana passada el petit illot i va assegurar que la nova illa serà permanent, ja que el magma s'ha solidificat i endurit a la superfície.

La seva grandària ja s'havia incrementat en més de 20 metres d'altura la setmana passada., tot això després que el servei japonès de guardacostes observés l'activitat volcànica el pasat 21 d novembre.

Durant aquell dia, els guardacostes nipons van recollir unes espectaculars imatges on es podia observar una columna de fum blanc d'uns 600 metres d'altura i un núvol de cendra negra provocada per les violentes explosions generades a l'interior del volcà.