Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 de desembre del 2013

Comencem setmana amb anticicló típic hivernal

Imatge del dia assolellat que hi va haver ahir dilluns, amb boirines i algun núvol baix al sud-oest. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 30:59).


Aquesta setmana anticiclònica ha començat amb els ingredients típics que ens deixa una situació d'anticicló hivernal. Aquest fet a Palamós s'ha traduït amb un dilluns dominat pel sol, una rosada molt important quan sol s'amaga i algunes boirines, a més, les altes pressions i la desaparició de la mar de fons dels darrers dies han facilitat el retorn del fenomen de les minves (devallada del nivell del mar).

A tots aquests ingredients hi hem d'afegir l'arribada d'algun núvol baix passatger, com els que s'entreveuen al fons de la imatge que obre aquest article (si mirem cap al sud-oest). Fixeu-vos també com els edificis no es veuen gaire nítids degut a la boirina.
En un altre ordre de coses, tal com us avançava ahir, es preveu avui dimarts els núvols baixos siguin més importants, coincidint amb l'entrada d'un lleuger flux d'entre llevant i xaloc generat pel mateix anticicló, amb algunes boires o boirines a primeres hores.

Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver aquest dilluns al Baix Empordà, aquestes van oscil·lar entre els 14,6ºC de la Bisbal d'Empordà com a màxima més alta i els 12,8ºC de Palamós com a màxima més baixa. Així mateix, les nits i matinades segueixen molt fredes, amb gelades generals a l'interior, on cal destacar els -3,2ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir dilluns 9 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 14,6ºC (-2,5ºC)., Monells 14,5ºC (-3,2ºC)., la Tallada d'Empordà 13,9ºC (-2,7ºC)., Torroella de Montgrí 13,2ºC (-1,5ºC)., Castell d'Aro 12,9ºC (-0,3ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 9 de desembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,8ºC, mínima 3,2ºC. Estat del cel asserenat. Vent de direcció variable, a 2/5 km/h de mitjana i estones de calma. Ratxa màxima 13 km/h. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins (onatge sig. de 0,2 m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1032hPa, mínima 1030hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 83%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


El dia assolellat d'ahir dilluns amb mala visibilitat.