Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 24 de novembre del 2013

Tornados devastadors a les portes de l'hivern

Una vista aèria de la població de Washington, Illinois, el passat diumenge 17 de novembre, després que un tornado arrassés la zona. Font: Tasos Katopodis/Getty Images.


El passat diumenge 17 de novembre, l'Estat d'Illinois (EUA), va patir l'impacte directe de dos violents tornados EF4 i un fort EF3, amb el resultat de 8 víctimes mortals.
Aquestes dades confirmen el present mes de novembre com el pitjor de tota la història d'aquest estat del Mitjà Oest, pel que fa a víctimes mortals causades per tornados.

Els danys més generalitzats de l'episodi de mal temps es va produir a la ciutat de Washington (no confondre amb la capital dels Estats Units del mateix nom), amb una població de 16.000 habitants, a uns 140 km al sud-oest de Chicago, on un violent EF4 va destruir o va danyar uns 500 habitatges i un complex d'apartaments.

El Centre de Prediccions de Tempestes del NOAA va registrar 85 informes preliminars de tornados en un sol dia, juntament amb 455 informes de ràfegues violentes de vent i 32 informes de pedregades. Es calcula que hi van haver disset ràfegues de vent superiors als 120 km/h.
El total de 572 informes meteorològics severs superen els de qualsevol altre dia de l'any 2013, ja que fins ara el número més alt d'informes per un sol dia en aquest 2013 van ser els 538 informes del passat 13 de juny., a més, els 85 informes de tornados preliminars també superen a qualsevol dia de l'any 2013, superant els 62 informes del 29 de gener.

Aquestes dades criden molt l'atenció, ja que la temporada alta de tornados sol tenir lloc en els mesos d'abril, maig i juny, en canvi, aquesta vegada els dos dies amb més tornados han tingut lloc a les portes de l'hivern o en ple hivern.