Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de novembre del 2013

Castanyada amb mínimes fredes i alguns núvols

Cel cobert per núvols baixos el passat dijous a migdia a cala Margarida, amb mar arrissada.


Aquest any la Castanyada ha vingut acompanyada per un temps molt plàcid, amb temperatures força agradables a migdia, però amb fred més pròpia d'aquestes dates durant les hores nocturnes i de bon matí., així mateix, també han aparegut diferents gèneres nuvolosos que han arribat a cobrir el cel en alguns moments, especialment durant la tarda del dijous i el capvespre del divendres.

Entrant en detalls, el passat dijous 31 d'octubre, el dia es va aixecar ennuvolat Sc 8/8 i va acabar de la mateixa manera, tot i que finalment els núvols més gruixuts quedaren mar endins i, per seguir amb la tradició, no va caure ni una gota.
A migdia vam poder gaudir de l'astre rei, però amb intervals de Ci, Cs, Ac i Sc, amb un halo solar incomplet.
Cap al nord-est de Palamós i a sobre el mar el cel també era cobert a migdia, tal com veiem a la imatge que obre aquest post.

Pel que fa a les temperatures del Baix Empordà, les màximes rondaren els 21ºC en molts punts de l'interior, però les mínimes van ser molt fresques, amb valors que baixaren dels 10ºC en molts casos.
A Palamós la nit també va ser bastant fresca, amb 13,3ºC de mínima.

Màximes enregistrades el passat dijous 31 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,4ºC (9,0ºC)., Torroella de Montgrí 21,2ºC (9,9ºC)., Monells 21,1ºC (7,7ºC)., Castell d'Aro 20,7ºC (10,6ºC)., la Tallada d'Empordà 20,6ºC (8,4ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dijous 31 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 20,6ºC, mínima 13,3ºC. Vent de component NNO fins a migdia, a 10km/h de mitjana., vent del SO a la tarda, a 5km/h de mitjana., vent en calma al vespre/nit. Ratxa màxima de vent 32km/h NNO. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa, i forta maror mar endins (onatge sig. de 2,23m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 59%, mínima 26%. (Dades de meteoclimatic.com)


Cel cobert de núvols baixos el passat dijous a migdia a cap Gros.


Per finalitzar amb el resum, ahir divendres 1 de novembre festa de Tots Sants, el dia va ser assolellat fins al capvespre, moment en el qual el cel quedà cobert 8/8 per As.
Malgrat el domini de l'astre rei, es van veure nombroses franges de núvols alts i mitjans Ci, Cs i Ac 4/8, amb algun tímid parheli.
El fet més destacat, meteorològicament parlant, va ser la fred que va fer durant la nit/matinada, amb moltes mínimes hivernals que rondaren els cinc o sis graus cap a l'interior del Baix Empordà, amb una dada especialment baixa a Monells, amb només 3,9ºC de mínima.
Tot i la fred de la nit/matinada, cal destacar la marcada amplitud tèrmica que hi va haver, ja que al migdia es van superar els 22ºC en algunes poblacions.

A la resta de la demarcació gironina, la nit/matinada també va ser molt freda, sobretot a les valls del Pirineu, amb algunes primeres glaçades importants a la cubeta ceretana, com són els -5,0ºC assolits a Das.

Algunes mínimes destacades d'ahir divendres a Girona:

Sant Pau de Segúries -0,8ºC., Núria 0,0ºC., la Vall d'en Bas 1,4ºC., Vilobí d'Onyar 1,7ºC., Girona 2,3ºC.

Màximes registrades ahir divendres 1 de novembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 22,6ºC (3,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,1ºC (5,0ºC)., la Tallada d'Empordà 21,7ºC (5,4ºC)., Torroella de Montgrí 20,6ºC (5,9ºC)., Castell d'Aro 19,6ºC (6,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 1 de novembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,6ºC, mínima 10,4ºC. Vent de component SO entre el migdia i el capvespre, a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 35km/h SO. Estat de la mar, arran de costa, amb marejol al matí/migdia i un xic de maror a la tarda, amb maror mar endins (onatge sig. de 0,82m a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 47%. (Dades de meteoclimatic.com)