Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 18 de setembre del 2013

Dades, fotos d'un dimarts ennuvolat i previsió

El cel cobert per núvols baixos d'ahir al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 i al Telenotícies Comarques de TV3.


Els darrers dies sembla que el sol vulgui jugar a cuit i amagar.
Si el passat dilluns l'astre rei ens va voler obsequiar amb la seva presència, ahir dimarts 17 de setembre altre vegada va romandre desaparegut sota una capa uniforme d'estratocúmuls que amagaven algun cúmul que de forma arbitrària deixava alguna roina en diferents moments de la jornada.

Aquest temps ennuvolat va fer que la màxima del dia només pugés fins als 21,8ºC a Palamós, tot això acompanyat per un vent fresc de tramuntana, sobretot durant el matí, el qual deixava un ambient tardorenc i s'encarregava d'assecar la poca humitat deixada per les quatre gotes del passat diumenge.
La nostre amiga donà una ratxa màxima de 98km/h a Portbou.

En un altre ordre de coses, la previsió ens diu que els núvols prims que apareixeran avui ens indicaran que demà dijous caldrà esperar el pas d'un sistema frontal poc actiu, el qual pot deixar més núvols que no pas pluja, i un reforç transitori del vent del nord al golf de Lleó.

De cares al futur meteorològic a mitjà termini (com a mínim), sembla que hem d'esperar que l'estabilitat atmosfèrica estarà garantida gràcies a l'establiment d'un anticicló a la zona del canal de la Mànega.
Amb aquesta situació es preveu que el sol es vagi imposant i que les temperatures vagin pujant de mica en mica, sobretot durant el dia, però encara amb unes nits relativament fresques.

Segurament, de cares al diumenge i a inicis de la setmana vinent el temps serà més d'estiu que no pas de tardor, amb unes isotermes que arribaran als 20ºC a 850hPa a bona part de la península i que tornaran a portar molta gent a les platges...


Mapes sinòptics previstos fins el divendres 27 de setembre. Observeu com l'anticicló dominarà el panorama meteorològic a partir del divendres.


Pel que fa a les temperatures màximes d'ahir dimarts 17 de setembre, van superar els 24ºC en algunes poblacions de l'interior. A Palamós vàrem baixar fins a 17,5ºC de mínima.

Màximes enregistrades ahir dimarts 17 de setembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 24,3ºC (16,2ºC)., la Bisbal d'Empordà 24,3ºC (15,2ºC)., la Tallada d'Empordà 22,8ºC (15,4ºC)., Monells 22,9ºC (14,5ºC)., Torroella de Montgrí 22,7ºC (15,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 17 de setembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 21,8ºC, mínima 17,5ºC. Estat del cel ennuvolat 8/8 St, Sc i Cu, amb roines esporàdiques i alguna clariana a la tarda/vespre. Pluja ip. Vent amb predomini del component N i NNE, a 15/20km/h de mitjana fins a mitja tarda., vent en calma al vespre. Ratxa màxima de vent 40km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa, i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 80%, mínima 57%. (Dades de meteoclimatic.com


Recull de fotos d'ahir amb els núvols com a protagonistes


Cel cobert ahir al matí. Imatge mostrada a l' Informatiu de TV1 Catalunya.




Petita ullada de sol.