Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 15 d’agost del 2013

Dimecres 14 d'agost: aigües cristal·lines i núvols decoratius

Ahir dimecres l'aigua del mar era molt transparent. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 17:23).


Gràcies al vent de tramuntana que bufà de matinada, ahir dimecres 14 d'agost les aigües marines presentaven un aspecte impol·lut amb una transparència molt evident, tal com podem observar a la fotogafia que obre aquest article presa des de la cala dels Pots.

Aquest mateix vent de tramuntana va impedir que la mínima no pogués baixar gaire a la nostre vila. Malgrat tot, com que el grau d'humitat es va mantenir a ratlla la xafogor va ser inexistent.

Un altre dels aspectes destacats de la jornada estiuenca d'ahir va ser l'aparició d'un tel de núvols alts al migdia, formats per Cirrus i Cirrostratus, jutament amb alguns Cumulus decoratius.


Cumulus, Cirrus i Cirrostratus amb temps assolellat ahir al migdia des del Pla d'en Nau.


Pel que fa a les temperatures, les màximes van ser un parell de graus més baixes que el dia anterior, arribant fins als 32ºC cap a l'interior del Baix Empordà. A diferència de Palamós, a les poblacions allunyades de la línia costanera les mínimes no van ser tropicals.

Màximes enregistrades ahir dimecres 14 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 32,2ºC (16,1ºC)., la Tallada d'Empordà 31,9ºC (17,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 31,4ºC (16,7ºC)., Torroella de Montgrí 29,1ºC (16,9ºC)., Castell d'Aro 28,5ºC (18,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 14 d'agost del 2013 a Palamós., temperatura màxima 27,4ºC, mínima 22,4ºC. Estat del cel asserenat al matí, però al migdia han arribat Ci i Cs 6/8, amb formació de Cu 2/8. Vent de tramuntana de matinada i a primeres hores, a 5/10km/h de mitjana., vent amb predomini del component ESE al matí, a 5/10km/h de mitjana, i vent de component SO a la tarda, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 49%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dimecres assolellat, mar cristal·lina i una mica de marejol ahir al migdia a la cala dels Pots.