Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 d’agost del 2013

Dilluns 19 d'agost: matí assolellat i tarda amb quatre gotes

El matí assolellat d'ahir dilluns amb el cel enterenyinat per núvols alts i marejol.


Ahir dilluns 19 d'agost, l'arribada d'un front oclús va fer que el dia es dividís en dues meitats ben diferenciades, meteorològicament parlant.
Tot i que durant el matí hi hagué un temps assolellat, el tel de núvols alts existent, format per Cirrus i Cirrostratus, denotava que es preparava un canvi en la situació meteorològica.
Aquest canvi de temps a Palamós ens deixà una tarda dominada pels núvols, primer amb l'arribada d'una gran enclusa de tempesta procedent de l'interior de Girona, i després amb l'aparició de núvols baixos formats per estrats, estratocúmuls i cúmuls que ens deixaren algun plugim esporàdic amb només 0,2mm recollits.

Com ja és tradició d'aquest estiu, cap a l'interior de Girona les tempestes de tarda van ser prou intenses i amb calamarsa o pedra, sobretot a la comarca de la Garrotxa i en punts de la Selva., amb el pas de les hores els ruixats (ja molt més desgastats) arribaren fins el prelitoral gironí i en forma de quatre gotes fins a la mateixa línia costanera.

Segons meteoclimatic.com, es van recollir 38,2mm a Olot-Volcà Montsacopa., 12,2mm a Sant Feliu de Pallerols., 10,6mm a Sant Hilari Sacalm., 5,2mm a Sant Gregori o 3,4mm a Girona-Devesa.


Mapa de superfície amb fronts d'ahir a les 14:00h. Veiem com s'acostava un front oclús, responsable del petit canvi de temps d'ahir a la tarda.


Pel que fa a les temperatures, els valors més alts van arribar fins als 30ºC a l'interior del Baix Empordà. A Palamós va tornar a haver-hi una nit tropical amb 21,1ºC de mínima.

Màximes enregistrades ahir dilluns 19 d'agost al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 30,8ºC (17,6ºC)., la Bisbal d'Empordà 29,3ºC (17,6ºC)., la Tallada d'Empordà 28,7ºC (18,3ºC)., Torroella de Montgrí 27,2ºC (18,4ºC)., Castell d'Aro 27,0ºC (19,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 19 d'agost del 2013 a Palamós., temperatura màxima 25,3ºC, mínima 21,1ºC. Vent de component E al matí, a 10km/h de mitjana., vent molt fluixet de component variable a la tarda i vent del O i NO al vespre, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 34km/h E. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i marejol la resta del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 72%. (Dades de meteoclimatic.com)


Cel enterenyinat per núvols alts ahir al migdia i marejol.