Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 31 de juliol del 2013

El llac Arenal

El llac Arenal envoltat de muntanyes i selva, amb el cel tapat per núvols baixos.


El llac Arenal és un embassament artificial de Costa Rica i aparegué després de la construcció d'una presa a l'any 1979, tot aprofitant l'existència d'un petit llac preexistent que tenia el mateix nom. Es troba situat prop del volcà Arenal i del bosc nuvolós de Monteverde.

Les ciutats de Tilarán i la Fortuna, situades a les províncies de Guanacaste i Alajuela, respectivament, són les més grans i importants que podem trobar a les seves rodalies.
Per la seva superfície, és el major llac del país. Mesura aproximadament 30 km de llarg i gairebé 5 km en el punt més ample, amb una àrea de 85 quilòmetres quadrats.
La seva profunditat varia entre 30 i 60 metres, depenent de la temporada.


El llac Arenal des d'un vaixell. Al fons, mig tapat pels núvols, veiem el volcà homònim.


El llac Arenal és el punt clau en què es fonamenta un ambiciós projecte de generació d'energia hidroelèctrica a Costa Rica i actualment produeix energia per a gran part del país.
Durant la seva construcció, les comunitats d'Arenal Viejo i Tronadera van ser inundades totalment quan es va realitzar l'expansió del llac.

Les seves aigües allotgen, principalment, dues espècies de peixos: el peix "machaca" i un anomenat "lubina". Entre els ocells més comuns que poblen la zona hi ha els famosos colibrís i una espècie de picot.
Els extensos boscos plujosos i ennuvolats que creixen al voltant del llac, contribueixen a mantenir-lo en perfectes condicions.
Els boscos de la regió donen recer a una rica biodiversitat composta per 2000 espècies de plantes, 120 espècies de mamífers i unes 300 espècies d'aus. Entre d'altres, es destaca la presència del jaguar, del quetzal i de la danta (espècie de tapir).


Platja-embarcador del llac Arenal.


Tota aquesta zona, com que es troba molt a prop dels nombrosos allotjaments turístics que aprofiten l'interès mundial que aixeca el volcà Arenal i les nombroses zones d'aigües termals existents, té un circuit muntat que et porta a l'altre riba del llac amb vaixell. Des d'aquest indret podràs anar a l'allotjament que has triat per visitar aquesta part del país.


Recull d'imatges del llac Arenal


Núvols baixos a les ribes del llac i verdor per tot arreu.


Embarcador situat a l'altre banda del llac. El bosc tropical ho envolta tot.


Llac Arenal vist des del Mirador del Silencio, situat a les faldes del volcà.


Platja embarcador des d'on surten els vaixells. Fins aquí arriben petits autobusos i vehicles tot terreny de lloguer.