Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 14 de juliol del 2013

Dissabte de triatló amb 36ºC de xafogor i un sol que estellava les pedres

Cursa a peu d'una prova de triatló ahir a la tarda amb 36ºC de temperatura de xafogor i un sol que estellava les pedres.


Ahir dissabte 13 de juliol, les condicions meteorològiques, amb un lleuger flux marítim i les altes temperatures pròpies d'aquestes dates, facilitaren que hi hagués una elevada temperatura de xafogor al llarg de tot el dia.
Els 26ºC que hi havien a mitja tarda i el 86% d'humitat relativa, van fer que els participants del triatló haguessin de soportar una temperatura de xafogor de 36ºC, provocant que la prova fos especialment dura.

Un altre dels trets definitoris de la jornada va ser la tranquil·litat que presentava l'estat de la mar, un fet que facilità les proves de natació., així mateix, tot i la presència majoritària de l'astre rei, van aparèixer nombrosos intervals de núvols alts i mitjans (Ci, As i Ac) que enterenyinaren el cel amb major o menor freqüència al llarg de tot el dia, especialment al matí.

Pel que fa a les temperatures, a Palamós hi va haver una altre nit tropical amb 21,0ºC de mínima. Per la seva banda, les màximes van tornar a rondar els 32ºC en molts de l'interior de la comarca.

Màximes enregistrades ahir dissabte 13 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 31,8ºC (17,7ºC)., Monells 31,8ºC (18,1ºC)., la Tallada d'Empordà 30,4ºC (18,4ºC)., Torroella de Montgrí 29,2ºC (18,5ºC)., Castell d'Aro 27,9ºC (18,8ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 13 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 26,0ºC, mínima 21,0ºC. Vent amb predomini del component E al matí, a 5km/h de mitjana, i vent de garbí a 10km/h de mitjana a la tarda. Ratxa màxima de vent 29km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i un xic de marejol a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 71%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull fotogràfic d'ahir dissabte


Albada rosada.


Sortida de sol amb núvols alts i mitjans.
Imatge mostrada al portal 324.cat (foto nº 14): http://www.324.cat/foto/34454/Mati-de-nuvols-i-tarda-de-tempesta


Mar plana a la Fosca de bon matí.


La platja Gran plena de gent ahir a la tarda.


Cursa a peu amb sol i xafogor de 36ºC...


Prova ciclista.


Prova ciclista.


Un dels grups de grades.