Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 de juliol del 2013

Dimarts amb sol, calor i núvols baixos

La Fosca amb nombrosos banyistes ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 26:05).


Ahir dimarts 2 de juliol, la forta calor va tornar a ser la protagonista de la jornada.
Malgrat els modestos 23ºC de màxima que vàrem assolir a Palamós, com que la humitat relativa rondava el 90%, durant les hores centrals el nostre cos notava uns 32ºC de temperatura.
Com és normal, amb aquesta calorada les platges s'ompliren de nombrosos banyistes, tal com veiem a la fotografia superior, captada ahir al migdia.

Pel que fa a l'estat del cel, aquest es mostrà força canviant a llarg del dia.
La variabilitat en els nostres celatges començà de bon matí amb un domini dels núvols dels gèneres Ac, Sc i Cu, els quals arribaren a deixar alguna gota anecdòtica.
Després d'aquests núvols matiners quedà un matí/migdia asserenat, però els núvols baixos que hi havien a sobre el mar, formats per Stratus i Stratocumulus, entraren en terra al llarg de la tarda i en alguns moments arribaren a tapar el cel.


Stratus d'ahir a la tarda.


Màximes enregistrades ahir dimarts 2 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 28,3ºC (11,6ºC)., la Tallada d'Empordà 27,3ºC (13,3ºC)., la Bisbal d'Empordà 27,0ºC (12,2ºC)., Torroella de Montgrí 26,3ºC (14,2ºC)., Castell d'Aro 23,4ºC (12,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 2 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,9ºC, mínima 16,1ºC.  Pluja inapreciable de bon matí. Vent amb predomini del component SE i SO, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h SO. Estat de la mar amb marejol o un xic de maror a les hores centrals. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 75%. (Dades de meteoclimatic.com)


Un parell de fotos més del migdia assolellat d'ahir dimarts amb un xic de marejol






Avui dimecres a Palamós cal esperar un altre dia força xafogós, amb grans clarianes i nombrosos intervals de núvols en varis nivells troposfèrics, sobretot altocúmuls i estratocúmuls.

La temperatura màxima serà similar al dia anterior, però cap a l'interior de la comarca pot ser lleugerament més alta.

El vent al nostre sector costaner, bufarà fluixet amb component nord-est i est, al llarg de les properes hores. A la tarda entrarà vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit s'espera vent fluixet de direcció variable o calma, però amb el pas de les hores pot entrar vent del nord entre fluix i moderat, el qual podria bufar reescalfat.

A mar es preveu una mica de mar de fons de xaloc, amb mar arrissada o marejol, sobretot a la tarda/vespre.