Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 2 de juliol del 2013

Dilluns amb paisatge típic d'estiu i previsió

Camps segats, bales de palla i cel blau. Imatge típica d'aquesta época de l'any captada ahir a la tarda des de Romanyà de la Selva.


Ahir dilluns primer dia de juliol, el sol i la calor van ser els protagonistes a la nostre comarca. Aquests dos ingredients estiuencs, juntament amb el cel blau, s'uniren als típics camps segats que podem contemplar en aquesta época de l'any, com els que vaig fotografiar ahir a la tarda a les Gavarres.

I si a la costa el sol i la calor foren la nota predominant, com sol ser habitual, cap al Pirineu van crèixer les famoses nuvolades de tarda que descarregaren algun ruixat o tempesta.
Com a dades més destacades de pluja caiguda al Pirineu gironí ahir a la tarda trobem 21,8mm a Malniu, 8,9mm a Das o 7,4mm a Núria, segons el SMC.

Cal destacar que tot i el cel serè que veiem a les imatges, a primeres hores del dia es van veure alguns altocúmuls decoratius., a més, al vespre ens arribaren les restes de les encluses de les tempestes pirinenques, juntament amb algun banc de núvols baixos impulsat pel vent feble de xaloc que bufà.

Màximes enregistrades ahir dilluns 1 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 28,5ºC (13,0ºC)., la Bisbal d'Empordà 27,3ºC (14,0ºC)., la Tallada d'Empordà 26,5ºC (14,2ºC)., Castell d'Aro 23,8ºC (14,3ºC)., Torroella de Montgrí 23,7ºC (14,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 1 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,4ºC, mínima 17,4ºC. Vent amb predomini del component E, a 5/10km/h de mitjana, i vent en calma al vespre. Ratxa màxima de vent 24km/h E. Estat de la mar amb mar arrissada de bon matí i un xic de marejol a les hores centrals. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 56%. (Dades de meteoclimatic.com)


Dues fotos més dels camps segats a les Gavarres ahir a la tarda






La previsió per avui dimarts a Palamós, ens assenyala que tindrem un dia dominat pel sol i per un ambient xafogós. Com que pot bufar vent feble de component est, ens podria entrar algun banc de núvols baixos o boira de mar en qualsevol moment del dia, així mateix, ens creuaran franges de núvols alts.

La temperatura màxima serà similar arran de mar i una mica més alta cap a l'interior de la comarca.

Pel que fa al vent, cal esperar que bufi vent fluixet de component sud i est durant tot el dia, amb moltes estones de calma. A mar es preveu mar arrissada o una mica de marejol, amb mar de fons.