Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 19 de juliol del 2013

Dijous 18 de juliol : continuació del temps monòton

Un gavià argentat (Larus michahellis) gaudint de la calma d'aquests dies.


La típica frase que diu "després de la calma ve el temporal" podem dir que aquests dies s'hauria de canviar per una que digués "després de la calma ve més calma".
Ahir dijous, seguint amb la tònica de la darrera setmana, la tranquil·litat meteorològica ens va deixar una mar com un mirall, altes temperatures marcades per una acusada xafogor i vent molt feble.

Tota aquesta bonança va tenir un lleuger contrapunt al vespre, on caigué algun plugim esporàdic, amb 0,2mm caiguts a La Fosca i inapreciable al centre de la vila, amb la qual cosa, aquest mes a Palamós portem 0 litres recollits, com a continuació de la manca de pluges dels mesos precedents.
Tal com era d'esperar, a la resta del Baix Empordà també va ploure molt poc. Com a dades més "destacables" trobem 3,2mm a La Tallada d'Empordà, 3,0mm a Torroella de Montgrí, 0,9mm a Monells o 0,1mm a La Bisbal d'Empordà i a Castelll d'Aro.

Per la seva banda, les temperatures van superar de nou els 31/32ºC a l'interior de la comarca i altre vegada hi hagué una nit tropical a Palamós, amb 21,8ºC de mínima.

Màximes enregistrades ahir dijous 18 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 32,2ºC (19,5ºC)., La Bisbal d'Empordà 31,6ºC (19,7ºC)., La Tallada d'Empordà 31,0ºC (19,5ºC)., Castell d'Aro 30,4ºC (19,2ºC)., Torroella de Montgrí 30,1ºC (20,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 18 de juliol del 2013 a Palamós., temperatura màxima 27,8ºC, mínima 21,8ºC. Estat del cel dominat pel sol fins a la tarda/vespre, amb alguns intervals de Ci i Ac, amb calitja., al vespre/nit cel cobert amb algun plugim. Pluja inapreciable. Vent amb predomini del component SE al matí, a 5km/h de mitjana, i vent del SO a la tarda, a 5/10km/h de mitjana, amb moltes estones de calma. Ratxa màxima de vent 27km/h SO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 52%. (Dades de meteoclimatic.com)

Continuació de la monotonia estiuenca i més calor...

Pels propers dies veurem com a Palamós seguirà la monotonia estiuenca i la calor de plena canícula, amb algun núvol decoratiu. Abans però, avui divendres encara tindrem algunes nuvolades cap a l'interior que deixaran ruixats i tempestes, les quals arribaran de forma desgastada fins a la mateixa costa al llarg de la tarda.

Les temperatures aquests divendres seran similars, però amb tendència a pujar una mica més cada dia, sobretot durant la setmana pròxima, on s'assoliran els 30ºC a prop de la costa i els 35ºC a l'interior de la comarca, especialment a partir del dimarts.

El vent seguirà bufant en règim de marinades al centre del dia, però aquestes seran poc destacables.


Mapa de temperatura a 850hPa previst per dimecres vinent. Veiem la bombolla d'aire càlid que emergeix del nord d'Àfrica.