Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 1 de juny del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de diferència entre les màximes d'ahir i les previstes per avui dissabte. Veiem com avui les màximes poden ser 3 o  4ºC més altes a Palamós., en algun punt del prelitoral gironí poden ser 5ºC més altes.


Avui dissabte a Palamós podem dir que el primer dia d'estiu meteorològic ens portarà un temps més propi d'aquestes dates, degut a la recuperació de les temperatures que ja va començar ahir, tot això amb un domini de l'ambient assolellat.
Cal destacar que el sol es podrà veure enterenyinat per abundants núvols alts, durant la major part del dia, i també s'esperen alguns núvols mitjans modelats pel vent fort del nord que bufarà en altura i per sobre el cap de Begur.

El vent en el nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant aquest matí., mar endins i per sobre el cap de Begur bufarà tramuntana a 20 nusos de mitjana i a 30 nusos al cap de Creus, amb alguna ratxa propera als 100km/h als indrets més ventosos. A la tarda pot bufar vent fluixet de garbí, amb algun cop moderat., per sobre el cap de Begur i mar endins hi haurà tramuntana a 20 nusos de mitjana i a 30 nusos al cap de Creus. Al vespre/nit tindrem vent del nord a 10/15 nusos., per sobre el cap de Sant Sebastià i mar endins pot bufar a 20/25 nusos.

A mar en el nostre sector, durant aquest matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa, amb mar de fons, però poques milles mar endins i al nord del cap de Begur s'espera forta maror, amb maregassa a mar obert. A la tarda i a la nit tindrem una situació semblant.


Mapa de ratxes màximes de vent de tramuntana previstes per avui dissabte a les nou del matí. Es preveuen ratxes superiors als 40 nusos al cap de Creus.


Aquest diumenge, a Palamós es mantindrà el temps assolellat i amb unes temperatures similars al dia anterior. Altre vegada poden aparèixer alguns núvols alts que enterenyinin el cel.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10/14 nusos de mitjana, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos. Al matí tindrem vent fluixet de direcció variable o calma, però mar endins i al cap de Creus bufarà tramuntana a 20 nusos de mitjana. A la tarda s'espera una situació similar. A la nit hi haurà vent del nord a 10/15 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos.

A mar tindrem marejol prop de la costa, amb mar de fons de nord, durant tota la jornada. Lluny del recès costaner i al nord del cap de Begur hi haurà forta maror.