Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 11 de maig del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa sinòptic previst per avui dissabte a les 18.00h. Veiem com ens entra una falca anticiclònica, però a uns 500hPa hi ha un embossament d'aire fred amb isotermes de -20ºC.


Avui dissabte a Palamós, ens veurem afavorits per la presència d'una falca anticiclònica que ens deixarà un temps relativament estable. Com que en altura encara tindrem força aire fred i hi pot haver un xic de rebuf, tindrem un dia amb núvols baixos que a estones seran molt abundants i podran deixar el cel cobert, amb algunes clarianes esporàdiques. No es descarta la caiguda d'alguna roina o plugim anecdòtic. Independentment, cap a l'interior de Girona, sobretot en zones de muntanya, poden crèixer núvols més gruixuts que descarreguin algun ruixat molt local.

La temperatura màxima es mantindrà sense grans canvis respecte ahir divendres.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant aquest matí. A la tarda pot bufar vent fluixet de garbí. A la nit s'espera vent fluixet de direcció variable, però mar endins bufarà tramuntana amestralada a 15/20 nusos.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi mar arrissada o marejol arran de costa, però a poques milles mar endins s'espera forta maror. A la tarda tindrem una situació semblant. A la nit hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i forta maror mar endins.


Mapa d'onatge significant previst per avui a les 12.00h. S'espera forta maror lluny de la línia costanera.


Aquest diumenge, a Palamós veurem com seguiran apareixent abundants núvols baixos durant tot el dia, amb algunes clarianes intercalades.
Altre vegada es pot escapar algun petit ruixat de tarda molt localitzat en punts de muntanya de l'interior de la demarcació.

Les temperatures seran similars al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 10/12 nusos de mitjana, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos. Al matí tindrem vent fluixet de tramuntana, però mar endins bufarà a 15/20 nusos. A la tarda i a la nit s'espera vent fluixet de direcció variable i estones de calma.

A mar tindrem mar arrissada o marejol prop de la costa, amb mar de fons de nord, durant tota la jornada. A poques milles mar endins s'espera forta maror.