Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 4 de maig del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa sinòptic previst per avui a les 18.00h. Veiem un anticicló, però en capes altes hi ha un important embossament d'aire fred.


Avui dissabte a Palamós seguirem sota el domini de l'anticicló, tal com veiem al mapa superior. Així mateix, malgrat l'ambient assolellat que ens reportaran les altes pressions, com que es manté un embossament d'aire fred a les capes mitjanes de la troposfera, amb isotermes d'uns -22ºC a 500hPa, altre vegada creixaran algunes nuvolades a partir del migdia cap a l'interior de la demarcació, especialment prop de les muntanyes, amb possibilitats que descarreguin ruixats o tempestes fins al vespre.
Aquesta inestabilitat pot fer que al llarg de la tarda a Palamós ens arribin alguns núvols en varis nivells, fins i tot, podria arribar a caure algun plugim i sentir-se algun tro llunyà.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis, tot i que cap a l'interior de la comarca pot ser un xic més alta.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma en les immediates hores. A partir del migdia entrarà garbí a 8/12 nusos de mitjana. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit esperem vent fluixet de mestral o calma.

A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, a primeres hores. A partir del migdia esperem marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit quedarà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.


Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa per avui a les 18:00h. Es veu un embossament d 'aire fred a sobre nostre amb isotermes de -22ºC.


Aquest diumenge, a Palamós tornarem a tenir un dia dominat pel sol, sobretot al matí, amb alguns núvols alts i mitjans decoratius. Malgrat que l'embossament d'aire fred en alçada s'anirà enretirant cap a l'est, encara serà prou efectiu com per tornar a fer crèixer alguna nuvolada cap a l'interior de la demarcació, sobretot en punts de muntanya, amb possibilitats d'algun ruixat dispers i més localitzat que el dia anterior.

La temperatura mínima a Palamós serà superior al dia anterior i la màxima pot ser igual. Cap a l'interior de la comarca les màximes poden ser una mica més altes.

El vent al nostre sector costaner durant la matinada de diumenge, es mantindrà en calma o amb aire de tramuntana. A partir del migdia entrarà vent de garbí fluixet amb alguns cops moderats, sobretot a la tarda. A la nit s'espera vent de ponent o mestral fluixet, amb moltes estones de calma.

A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa durant la matinada i matí dominicals., mar endins hi haurà marejol. A partir del migdia hi haurà una mica de marejol arran de costa. Al vespre i a la nit s'espera mar arrissada.