Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 6 de maig del 2013

Cap de setmana amb mar plana, inundació dels arrossars de Pals i albada

Imatge que denota una tranquil·litat absoluta el passat dissabte al matí. Foto mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


El cap de setmana que acabem de deixar enrera, a Palamós ha estat molt tranquil, meteorològicament parlant.
Malgrat que en alguns punts de muntanya de l'interior de la demarcació s'han produït ruixats de tarda, a la nostre vila la pluja ha brillat per la seva absència, a més, tal com veiem a la imatge superior, la mar es presentà com un mirall a primeres hores del dia, sobretot el passat dissabte.
Pel que fa al vent, aquest meteor no ha destacat gaire, en canvi, hem vist com les temperatures màximes han anat de menys a més, amb alguns valors que ahir diumenge assoliren els 24ºC a l'interior del Baix Empordà i arribaren a fregar els 20ºC a Palamós., en canvi, les mínimes segueixen sent força fredes.

Entrant en detalls, el diumenge 5 de maig a Palamós vàrem tenir uns celatges marcats pel pas de nombroses franges de núvols en varis nivells (Ci, Cs, Ac i Sc) però només enterenyinaren el cel.
Aquets núvols van poder crèixer cap a la banda del Pirineu i Prepirineu, on descarregaren algun tímid ruixat.

Dades de precipitació d'ahir diumenge 5 de maig a la demarcació gironina, segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

Ulldeter 2,9mm., Molló 1,9mm., Sant Pau de Segúries 1,0mm., Olot 0,5mm.

Màximes enregistrades ahir diumenge 5 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 23,9ºC (6,7ºC)., Monells 23,7ºC (5,2ºC)., la Tallada d'Empordà 22,5ºC (7,4ºC)., Serra de Daró 22,0ºC (6,7ºC)., Torroella de Montgrí 21,9ºC (8,3ºC)., Castell d'Aro 20,9ºC (8,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 5 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 19,3ºC, mínima 11,1ºC. Vent amb predomini del migjorn al centre del dia, a 5km/h de mitjana i molts moments de calma. Ratxa màxima de vent 18km/h S. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i al vespre, amb un xic de marejol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 55%.

Aprofitant el bon dia que feia ahir diumenge, vàrem anar a fer una volta pels arrossars de Pals, els quals es comencen a inundar per preparar la plantació que tindrà lloc les properes jornades. Com podeu comprobar, el cel estava enterenyinat per Cirrus, Cirrostratus i Altocumulus.

Recull d'imatges del començament de la inundació dels camps d'arròs de Pals ahir diumenge 5 de maig:




Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 25:15).












La mar com un mirall el dissabte al matí amb la Pineda d'en Gori al fons de la imatge.


El passat dissabte 4 de maig, el dia començà amb el cel asserenat mirant cap a la sortida de Sol, però s'observaven alguns núvols mitjans (Ac) a sobre nostre que denotaven un canvi de temps.
Com podeu comprobar, la mar era com un mirall de bon matí, malgrat el vent fluixet de tramuntana que bufava, el qual només aixecava marejol lluny de la protecció costanera.
La inestabilitat d'aquella jornada a Palamós ens deixà un cel amenaçador al migdia, amb Cumulus i Stratocumulus que cobriren el cel, però al final no precipità.
Tota aquesta nuvolositat desaparegué al llarg de la tarda fins a quedar un cel asserenat.

Altrament, tal com es preveia, les nuvolades de tarda descarregaren ruixats en punts de muntanya de l'interior, sobretot a la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

Dades de precipitació del dissabte 4 de maig a la demarcació gironina:

Espinelves 9,6mm., Llanars 8,6mm., Sant Hilari Sacalm 4,4mm., Ribes de Freser 3,2mm., Planoles 3,0mm., Olot 2,8mm., Arbúcies 2,4mm., Osor 1,0mm.


Altocumulus floccus de canvi de temps o les típiques cabretes el matí del dissabte.


Màximes enregistrades el dissabte 4 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,9ºC (6,7ºC)., la Tallada d'Empordà 21,8ºC (7,4ºC)., Torroella de Montgrí 21,4ºC (8,4ºC)., Serra de Daró 21,2ºC (7,7ºC)., Monells 21,1ºC (5,7ºC)., Castell d'Aro 10,4ºC (7,9ºC).

Altres dades meteorològiques del dissabte 4 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,6ºC, mínima 12,8ºC. Vent del nord de matinada, a 10/15km/h de mitjana, i garbí al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31km/h N. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i un xic de marejol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 59%.

Sortida de sol del passat dissabte 4 de maig amb cel serè:








Màximes enregistrades el passat divendres 3 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,4ºC (5,0ºC)., Monells 21,4ºC (3,9ºC)., la Tallada d'Empordà 21,1ºC (7,3ºC)., Serra de Daró 20,2ºC (6,0ºC)., Torroella de Montgrí 19,9ºC (6,8ºC)., Castell d'Aro 18,8ºC (5,8ºC).

Dades meteorològiques del divendres 3 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,6ºC, mínima 9,2ºC. Estat del cel amb núvols en varis nivells (Ci, As, Ac, Sc i Cu) i clarianes. Vent del sud i sud-est, a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 58%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat