Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 27 d’abril del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de diferència entre la temperatura màxima d'ahir i la que tindrem avui dissabte. Les màximes poden ser entre 5/8ºC més baixes.


Avui dissabte, a Palamós preveiem que la presència d'un important centre de baixes pressions al Mediterrani Occidental i un embossament d'aire fred en alçada, amb isotermes d'entre -20/-22ºC a uns 500hPa, poden deixar-nos una jornada marcada per precipitacions febles, les quals seran més destacades al centre del dia i desapareixeran a partir del vespre. Les acumulacions d'aigua podran rondar els 15/25mm al final del dia a la nostre comarca.
Com que les precipitacions vindran acompanyades per molt aire fred en alçada, la cota de neu podrà baixar fins els 1200m a l'interior de la demarcació gironina, amb la qual cosa el Montseny i altres serralades poden quedar emblanquinades. Cap al Pirineu la cota de neu serà més baixa, situant-se de manera puntual fins als 1000m.


Mapa de precipitació acumulada prevista per les immediates hores.


La temperatura màxima serà notablement més baixa, siguent entre 5/8ºC inferior a la nostre zona, tal com veiem al mapa de l'encapçalament.
La mínima pot tenir lloc a darreres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord i nord-est, a uns 15 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 6/10 nusos.
A partir del vespre i durant la nit la tramuntana tornarà a pujar fins a 20 nusos de mitjana, amb ratxes superiors.

A mar tindrem maror arran de costa, amb mar de fons, i forta maror o maregassa mar endins (ones de 3m), durant aquest matí. A la tarda i a la nit s'espera entre marejol i maror arran de costa i forta maror mar endins.


Mapa de vent en superfície previst per diumenge a les 15:00h. Veiem com bufarà gregal a 20 nusos.


Aquest diumenge, a Palamós seguirem sota la influència de les baixes pressions, amb la qual cosa s'espera una jornada força insegura, amb nuvolositat abundant i amb possibilitats que s'escapi algun plugim o alguna roina en qualsevol moment del dia, tot això acompanyat per algunes clarianes esporàdiques.
L'enretirada de la massa més important d'aire fred en alçada cap al sud de la península, farà que la cota de neu vagi pujant des dels 1100/1200m al matí fins als 1400m a partir del vespre.

La temperatura màxima i la mínima seran més baixes.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est, a 15/20 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda bufarà vent d'entre tramuntana i gregal a 20/25 nusos de mitjana. A partir del vespre i a la nit s'espera vent de tramuntana o gregal a 24 nusos.

A mar durant tot el dia tindrem de maror o forta maror (ones de 1,5/2m) arran de costa, però a poca distància hi haurà de forta maror a maregassa amb ones d'uns 2,5/3m. Al llarg de la nit/matinada hi haurà maregassa mar endins (ones de 3m).