Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 13 d’abril del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de pressió en superfície previst per diumenge al migdia. Observem com ens abraça un potent anticicló centrat a l'est d'Europa.


Avui dissabte a Palamós esperem que l'anticicló ens afecti de ple, amb la qual cosa l'establitat atmosfèrica estarà garantida. L'ambient es mantindrà assolellat i amb alguns núvols alts decoratius., independentment, l'aire de mar podria acostar algun banc de boira d'advecció cap a la costa a la nit/matinada.

La temperatura màxima no experimentarà grans canvis, tot i que cap a l'interior de la comarca pot remuntar respecte al dia anterior

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet de migjorn o xaloc, amb estones de calma, durant aquest matí. A la tarda i a la nit hi haurà una situació similar.

A mar tindrem marejol generalitzat, amb mar de fons de xaloc, al llarg de tota la jornada.

Mapa de vent en superfície previst per avui a les 15.00h. S'espera vent fluixet de migjorn o xaloc.


Aquest diumenge, a Palamós seguirem sota els efectes de l'anticicló i el domini del sol en general, amb isotermes que podran arribar als 12/13ºC a 850hPa de cares a la tarda. Aquest factor, juntament amb l'aigua freda del mar i el vent feble de component sud i est, pot fer que ens entri algun banc de boira de mar i que el cel es pugui quedar tapat arran de costa amb ambient fresc, tot això en qualsevol moment del dia.

La temperatura mínima serà superior al dia anterior i la màxima pot baixar una mica, especialment si la boira o els núvols baixos apareixen al migdia. Cap a l'interior de la comarca les màximes poden ser una mica més altes.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet de migjorn o xaloc, amb moltes estones de calma, al llarg de la matinada de diumenge. Durant la resta del dia la situació serà molt semblant.

A mar persistirà la mar de fons de xaloc, amb marejol arran de costa i maror mar endins.