Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 14 d’abril del 2013

L'anticicló com a protagonista d'aquests dies

Fotografia de les minves que es veien aquest dissabte. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre(minut 38:36).


L'anticicló que s'ha fet amo i senyor de la situació meteorològica dels darrers dies, ha facilitat l'aparició del conegut fenomen de les minves, tal com apreciem a la imatge de l'encapçalament, el qual, ha fet descendir el nivell del mar més d'un pam i ha deixat al descobert les algues més superficials.

Les altes pressions també venen acompanyades per una bona capa d'aire càlid en nivells baixos i mitjos de la troposfera.
Com ja va passar ahir a la costa valenciana i a prop del delta de l'Ebre, l'aire càlid en contrast amb l'aire més fresc i humit que tenim sobre el mar, ha propiciat la formació dels primers bancs de boira d'advecció sobre el Mediterrani que afectaren les zones costaneres abans mencionades. Aquest aspecte es veu clarament a la imatge de satèl·lit en mode visible captada ahir al vespre.


Imatge de satèl·lit d'ahir al vespre on es veuen les boires afectant la costa valenciana i a prop del delta de l'Ebre.


Sembla que l'anticicló en té per dies, ja que malgrat l'arribada de les restes d'algun sistema frontal que ens deixarà núvols decoratius a principis de setmana, l'estabilitat atmosfèrica ens pot acompanyar tota la setmana vinent, amb temperatures que poden arribar a fregar els 30ºC cap als punts més càlids de l'interior del país, especialment a partir del dimecres.
Com a fet destacable, hem de preveure que les boires de mar ens puguin visitar amb intermitència al llarg dels propers dies.


Dia de platja ahir dissabte. Imatge mostrada al final del Telenotícies Vespre de TV3 (minut 35:10) i al programa Els Matins de TV3 (minut 20:48)


Pel que fa a les temperatures assolides ahir dissabte al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima més alta van ser els 21,8ºC de Monells i la màxima més baixa es quedà en els 18,0ºC de Castell d'Aro. Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 4,5ºC de Monells i la mínima més alta assolí 7,3ºC a Castell d'Aro.

Dades meteorològiques d'ahir dissabte 13 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,4ºC, mínima 10,7ºC. Estat del cel dominat pel sol, però amb algun Cirrus i Cirrostratus decoratiu. Vent de component S i SO, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 19km/h S. Estat de la mar amb marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1024hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 65%.

Recull d'imatges del dia radiant d'ahir dissabte a Palamós


Minves.


Dia radiant.


Camps de colza sota el sol a la vora del mas Gallart o Parals del Figuerà.


Mas Gallart o Parals del Figuerà sota el sol i envoltat de camps de colza.


El passat divendres també va ser un dia radiant. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


El passat divendres 12 d'abril també estigué dominat per l'astre rei. La gran lluminositat que proporcionà l'ambient assolellat va quedar captada a la imatge superior, on veiem el port sota el sol del migdia. Només s'intueix algun núvol alt poc destacat a la part dreta de la foto.

Segons el SMC, la màxima més elevada del Baix Empordà arribà als 21,4ºC a la Bisbal d'Empordà i a la Tallada d'Empordà, d'altre part, la màxima més baixa foren els 19,7ºC de Castell d'Aro.
Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 6,1ºC de Monells i la mínima més alta assolí 7,1ºC a la Bisbal d'Empordà.

Dades meteorològiques del passat divendres 12 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,3ºC, mínima 9,7ºC. Estat del cel dominat pel sol, però amb alguns Cirrus i Cirrostratus poc destacables al migdia. Vent de component SO, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h SO. Estat de la mar amb marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 68%. Dades de meteoclimatic.com.


Camps florits sota el sol el divendres a la tarda a les Gavarres.