Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 d’abril del 2013

Diumenge amb sol, núvols i roelles

Camp de roelles a Vall-llòbrega ahir a la tarda amb alguns estratocúmulus al cel.


Ahir diumenge 21 d'abril, el dia es va tornar a dividir en dues meitats, meteorològicament parlant, tot fent honor a la variabilitat típica d'aquestes dates.
La imatge superior i les següents, ens mostren com durant la tarda van aparèixer els núvols baixos previstos que ocultaren el sol durant molts moments, amb la sensació de fresca que aquest fet suposa si hi afegim el vent fluixet de mar que ens afectava.

Malgrat que el matí es presentà assolellat, amb només algun estratocúmulus llunyà, al llarg de la tarda l'entrada de vent amb component sud i est facilità la formació d'aquests núvols baixos, però no causaren precipitacions a diferència del dia anterior, on hi havien condicions més favorables per la convecció.

Pel que fa a les temperatures enregistrades ahir diumenge al Baix Empordà, la màxima més elevada van ser els 19,2ºC de les Olives i la màxima més baixa es quedà en els 15,3ºC de Calonge-Mas Pallí.
D'altre banda, la mínima més baixa foren els 5,6ºC de la Bisbal d'Empordà i la mínima més alta assolí 9,7ºC a Palamós.

Dades meteorològiques d'ahir diumenge 21 d'abril del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,3ºC, mínima 9,7ºC. Vent amb predomini del component SE, a 5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 77%, mínima 50%. Dades de meteoclimatic.com


Imatges primaverals d'ahir diumenge amb Stratocumulus i roelles








La previsió per avui dilluns, ens diu que a Palamós tornarem a tenir nombrosos núvols baixos intercalats amb algunes clarianes al llarg de tot el dia, amb ambient fresc.

La temperatura màxima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí restarà en calma al llarg de moltes estones o bufarà fluixet amb component variable. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana a 10/12 nusos. A la tarda bufarà vent de garbí a 5/10 nusos. A la nit tindrem aire de tramuntana.

A mar en el nostre sector costaner tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins durant tota la jornada. Al nord del cap de Begur hi haurà maror.