Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 23 de març del 2013

Previsió pel cap de setmana

Mapa de nuvolositat de tipus baix prevista per avui al migdia. Observem com tindrem alguns núvols baixos a sobre nostre.


Avui dissabte a Palamós, després de llevar-nos amb una capa grisa i uniforme d'altostratus, veurem com els vents febles de component marítima ens aniran aportant alguns bancs de núvols baixos o boira alta i boirines, amb un cel que quedarà tapat, però amb algunes petites clarianes repartides al llarg del dia.
No es descarta la caiguda d'alguna roina al vespre., independentment, cap a l'oest de la demarcació gironina pot crèixer alguna nuvolada de tarda i deixar algun ruixat a redòs del Montseny o Serralada Transversal.

La temperatura màxima serà igual o una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner, bufarà fluixet amb component S i E, amb estones de calma, fins a primeres hores de la tarda. Durant la resta del dia la situació serà similar, amb estones de calma. A la nit tindrem vent fluixet de component nord o calma.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud-est. A la tarda tindrem una situació similar, però al vespre/nit entrarà una marcada mar de fons de llevant amb maror generalitzada.


Mapa de precipitació en dotze hores previst per diumenge a les 18:00h. S'observen febles acumulacions d'aigua.


Aquest diumenge, a Palamós ens espera un dia marcat pels núvols degut a la presència de les baixes pressions. Al llarg del dia poden caure alguns plugims o algun ruixat dispers de curta durada i amb acumulacions minses. Aquesta situació pot afectar a qualsevol punt de les comarques gironines.
Cal destacar que els ruixats podran ser una mica més destacats prop de les muntanyes de la meitat oest de la demarcació, on podran anar acompanyats per tempesta de forma local.

Les temperatures mínimes poden ser una mica més altes que el dia anterior i les màximes seran similars a les del dissabte.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord o restarà en calma, durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda tindrem vent de gregal a 5/10 nusos. A la nit hi haurà vent en calma o vent fluixet de tramuntana o mestral.

A mar tindrem maror generalitzada, amb mar de fons de llevant fins al vespre. Atenció, perqué la mar de fons d'entre llevant i gregal pot anar en augment a partir del vespre/nit, amb maror o forta maror arran de costa (ones de 1,5m) i forta maror mar endins (ones de 2m).