Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 3 de març del 2013

Imatges i dades del cap de setmana

L'albada del passat dissabte amb núvols Altostratus i Stratocumulus. A mar observem onatge de mar de fons que arribava a 2,5m d'alçada. Imatge publicada al portal 324.cat http://www.324.cat/foto/30214/El-sol-sobre-pas


El cap de setmana que deixem enrera ha sigut molt tranquil pel que fa als aspectes meteorològics, malgrat la forta mar de fons de llevant que hi havia a primeres hores del passat dissabte 2 de març.

Tot i que el passat dissabte ens vàrem llevar amb abundants núvols Altostratus, Stratocumulus i Cirrus, degut a les restes de la pertorbació que ens havia afectat el dia anterior, ràpidament el sol es va anar imposant fins que quedà una tarda asserenada, però amb pols en suspensió que donava un to terrós al cel.


Mapa de pols en suspensió del passat dissabte a les 12.00h. Veiem com hi havien 1204 mil·ligrams per metre quadrat a sobre nostre.


Capvespre del passat dissabte on s'aprecia un cel marronós degut a la pols en suspensió.


Pel que fa a les temperatures del passat dissabte 2 de febrer al Baix Empordà, la màxima més alta tingué lloc a La Bisbal d'Empordà amb 16,0ºC i la màxima més baixa van ser els 11,8ºC de Calonge-Mas Pallí. Per la seva banda, la mínima més baixa assolí els 5,4ºC a La Bisbal d'Empordà i la mínima més alta es quedà en els 8,2ºC de Palamós-La Fosca.


Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 2 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 12,6ºC, mínima 8,0ºC. Vent predominant de component NNE de matinada, a 10/15km/h de mitjana, i vent molt fluixet de direcció variable o calma la resta del dia. Ratxa màxima de vent 37km/h NNE. Estat de la mar amb forta maror arran de costa de bon matí i maror fins la tarda, llavors quedà marejol, amb mar de fons. Mar endins hi hagué forta maror tot el dia. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 63%.


Mar de fons de bon matí durant el passat dissabte amb forta maror.


Capvespre asserenat del passat dissabte amb calitja i marejol.


Pel que fa al dia que hem tingut avui diumenge 3 de març, el cel s'ha presentat dominat pel sol, tot i que s'ha vist enterenyinat per nombrosos núvols Cirrus i Cirrostratus., així mateix, el vent ha bufat molt fluix.

En un altre ordre de coses, algunes màximes han assolit els 17ºC a l'interior de la comarca.

Temperatures d'avui diumenge 3 de març al Baix Empordà segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

Serra de Daró màx. 16,0ºC, mín. 0,5ºC. Castell d'Aro màx. 13,8ºC, mín. 1,1ºC., La Bisbal d'Empordà màx. 17,0ºC, mín. 0,1ºC., Monells màx. 17,2ºC, mín. -1,3ºC., Torroella de Montgrí màx. 15,2ºC, mín. 0,4ºC., La Tallada d'Empordà màx. 15,8ºC, mín. -0,2ºC.

Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 3 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,3ºC, mínima 4,3ºC. Vent predominant de component SO al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23km/h SO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 63%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.