Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 28 de març del 2013

Dimecres boirós i previsió per Dijous Sant

El Puig Cargol (362msnm) vist des de Calonge i cobert per la boira ahir a la tarda.


Ahir dimecres la previsió es van complir i el sol va tornar a brillar per la seva absència. A part dels abundants núvols baixos que cobriren el cel, la visibilitat fou molt dolenta degut a les boirines existents., així mateix, els estrats o boires arribaren a tapar les modestes muntanyes de les Gavarres, situació que apreciem a la imatge superior captada des de Calonge, on es veu el Puig Cargol amagat per aquests núvols baixos.

En aquesta ocasió, malgrat que la saviesa popular associa la presència de boira a les Gavarres amb l'arribada de pluges abundants, cal dir que aquesta vegada no es va produir tal esdeveniment.
Al llarg de la jornada només caigueren algunes gotes esporàdiques, especialment a primeres hores del dia i durant la matinada., com era d'esperar, les quantitats recollides van ser testimonials.

Valors més destacats de precipitació d'ahir dimecres 27 de març al Baix Empordà:

1,8mm a La Bisbal d'Empordà., 1,6mm a Palafrugell., 0,7mm a Les Olives., 0,6mm a Verges o 0,4mm a Bellcaire d'Empordà.

Cal destacar que encara que aquesta vegada només hagin caigut unes minces precipitacions, les pluges caigudes al llarg d'aquest mes gràcies a les dues llevantades que hi han hagut i als forts ruixats del dia 19, han propiciat que els camps de conreu i la vegetació en general, presenti un aspecte magnífic, amb la qual cosa la floració de les diferentes espècies vegetals és i seguirà sent esplendorosa.


El color verd domina els camps de secà. Al fons el Puig Cargol mig ocultat per la boira.


Pel que fa a les temperatures, les màximes van ser clarament inferiors al dia anterior degut als núvols i a l'aire més fresc existent. En canvi, les mínimes van ser una mica més altes degut als mateixos núvols.
La màxima més alta d'ahir dimecres al Baix Empordà foren els 13,0ºC de Sant Feliu de Guíxols i la màxima més baixa es quedà en els 11,3ºC de Bellcaire d'Empordà.
Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 9,5ºC de Calonge-Mas Pallí i la mínima més alta es donà a Sant Feliu de Guíxols amb 11,1ºC.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 27 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 11,8ºC, mínima 10,0ºC. Pluja 0,6mm. Vent predominant de component N i NE, a 5/10km/h de mitjana al centre del dia, amb estones de calma a primeres i darreres hores. Ratxa màxima de vent 23km/h N. Pressió atmosfèrica màxima 1005hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 91%. Dades de meteoclimatic.com


Les pluges omplen de verdor els camps de la nostre comarca.


La previsió per avui Dijous Sant, ens diu que a Palamós tindrem un altre dia ennuvolat al matí i al vespre, amb boirines. Per no perdre el costum, es pot escapar algun plugim o petit ruixat en qualsevol moment de la jornada, sobretot al vespre/nit, amb quantitats de precipitació semblants a les d'ahir dimecres. Cal destacar que cap a l'interior de la demarcació els ruixats de tarda poden ser localment intensos, amb algun focus tempestuós i deixar uns 15/20 litres en una hora.

Les temperatures no experimentaran grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant tota la jornada.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de xaloc, al llarg de tot el dia.