Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de març del 2013

Dades i imatges de la primera part del temporal

Grans onades rompent contra el dic d'abric del port Marina. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


La primera part de l'important temporal de mar i de pluges que tenint a sobre, avui ens ha portat una espectacular mar de fons que arribava als 4-6m d'alçada fins a la mateix línia costanera, tal com veiem al recull d'imatges. Aquestes ones gegantines arribaven a saltar pel damunt dels dics d'abric del port Marina i per sobre els espigons de Sant Antoni de Calonge.



Vídeo de la llevantada d'avui.


Aquest temporal d'entre llevant i xaloc, ha fet crèixer de forma notable les rieres que baixen del sector de Romanyà i de la Ganga, gràcies a la pluja dels darrers dies, i especialment, a la pluja orogràfica recollida a les vessants de les Gavarres que es troben perpendiculars a l'acció del vent humit de l'est-sud-est.

La pluja d'avui dimarts s'ha concentrat entre la matinada i les deu del matí, i només han quedat algunes roines o algun plugim esporàdic la resta del dia.
Malgrat la pausa que hem tingut, cal destacar que la previsió ens segueix dient que durant les properes hores i fins dimecres al migdia, les pluges i el vent fort de llevant, amb maregassa o mar brava, ens seguiran afectant gràcies a la formació de la baixa secundària que apuntaven els models, la qual, s'ha d'anar situant sobre Mallorca.


Riera de Cabanyes (Calonge) força crescuda al seu pas per l'encreuament amb el camí que porta a Santa Maria de Fenals de Munt (Castell-Platja d'Aro).


Dades de precipitació recollida avui dimarts 5 de març al Baix Empordà (dades fins les 20:30h):

La Bisbal d'Empordà 34,6mm., Verges 30,2mm., Calonge 29,2mm., Sant Feliu de Guíxols 24,0mm., Les Olives 23,0mm., Bellcaire d'Empordà 21,6mm., Palafrugell 19,8mm.*

Dues imatges més de la riera de Cabanyes (Calonge) aquesta tarda:






Pel que fa a les temperatures d'avui dimarts al Baix Empordà, cal dir que aquestes han sigut molt homogènies. La màxima més alta ha arribat fins a 14,0ºC a Sant Feliu de Guíxols i la màxima més baixa han sigut els 13,1ºC de Les Olives. Per la seva banda, la mínima més baixa s'ha quedat en els 11,2ºC de les Olives i la mínima més baixa ha tingut 12,6ºC de Sant Feliu Guíxols.

Altres dades meteorològiques d'avui dimarts 5 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,4ºC, mínima 11,7ºC. Cel cobert (Sc, St i Ns) amb pluja pausada fins les deu del matí, llavors alguna roina o plugim esporàdic. Pluja 24,0mm. Vent predominant de component ESE, a 25/30km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 61km/h E. Estat de la mar amb maregassa o mar brava (ones de 4/6m) arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1010hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 89%. *

*Dades fins les 20:30h

La llevantada des de La Fosca:








La llevantada des del Morro del Vedell:








En un altre ordre de coses, tot seguit podreu veure les dades meteorològiques d'ahir dilluns 4 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,0ºC, mínima 5,1ºC. Estat del cel amb altocúmulus de bon matí i clarianes, amb cel cobert (Sc i St) a partir del migdia, amb algun plugim esporàdic. Pluja inapreciable. Vent predominant de llevant, a 15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 45km/h E. Estat de la mar amb maror arran de costa, mar de fons de l'est. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 79%. Dades de meteoclimatic.com