Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 1 de març del 2013

Dades de la llevantada d'avui divendres 1 de març

Llevantada a cala s'Alguer. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


El mes de març ha volgut començar amb molta activitat meteorològica gràcies a la llevantada/gregalada que ens ha afectat de ple avui divendres.
Tot i que no haurà estat un temporal dels més forts, la llevantada ens ha deixat les hores més plujoses que hem tingut en tot l'hivern, encara que meteorològicament parlant, ja hem començat la primavera (març, abril, maig).
Malgrat el fort onatge de mar de fons de llevant, amb algunes ones poderoses d'uns 3m d'alçada a la mateixa linia costanera, cal destacar que el vent predominant ha bufat del NE i amb estones de N.
Malauradament, degut al vent de gregal, les precipitacions no han pogut avançar molt cap a l'interior i la nevada prevista pel Pirineu oriental ha sigut molt minça.

Dades de precipitació recollida avui divendres al Baix Empordà. Entre parèntesis veiem la pluja acumulada en les darreres 72h:

Calonge-Mas Pallí 50,2mm (76,6mm)., Calonge 47mm (64,2mm)., La Bisbal d'Empordà 47,4mm (55,3mm)., Les Olives 38,3mm (49,9mm)., Verges 41,6mm (46mm)., Palafrugell 31,8mm (39,6mm)., Sant Feliu de Guíxols 29mm (36mm)., Palamós 22,8mm (35,2mm).


Mar de fons de llevant aquesta tarda a La Fosca.


Pel que fa les temperatures del Baix Empordà, la màxima més alta d'avui divendres s'ha donat a Verges amb 10,1ºC i la màxima més baixa han sigut els 8,6ºC de Calonge-Mas Pallí. Per la seva banda, la mínima més baixa s'ha quedat en els 5,3ºC de Les Olives i la mínima més alta ha assolit 7,1ºC a Sant Feliu de Guíxols.

Altres dades meteorològiques d'avui divendres 1 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 9,8ºC, mínima 5,7ºC. Estat del cel ennuvolat (St, Sc i Ns) amb pluja pausada o plugims fins al vespre. Pluja 22,8mm. Vent predominant de gregal, a 25km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 61km/h NE. Estat de la mar amb forta maror o maregassa arran de costa, mar de fons de l'est, i maregassa mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 98%, mínima 78%. Dades de meteoclimatic.com.


Recull d'imatges de la llevantada d'avui divendres al litoral palamosí entre La Fosca i s'Alguer:


Llevantada a s'Alguer. Imatge mostrada a "El Tiempo de TVE" http://www.rtve.es/alacarta/videos/el-tiempo/temperaturas-ascenso-viento-fuerte-baleares-estrecho/1704068






Després de la llevantada, sembla que el temps aquesta vegada respectarà el cap de setmana. Encara que aquest dissabte ens podem llevar amb núvols abundants, amb el pas de les hores el sol s'anirà imposant. Diumenge l'ambient serà assolellat i amb temperatures gairebé primaverals al migdia, però la nit encara serà freda.
El temporal marítim encara es deixarà notar amb una marcada mar de fons (maror), sobretot durant aquest dissabte.