Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 23 de febrer del 2013

Previsió d'un cap de setmana molt fred

Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui dissabte a les 18.00h. Veiem com hi poden haver 0ºC ben a prop de Palamós i vent fort del nord.


Avui dissabte a Palamós, la pertorbació que ens ha creuat i que actualment es va posicionant al sector de Còrsega, mantindrà una important entrada d'aire fred que pot portar-nos isotermes d'uns -8ºC a 850hPa a darreres hores del dia. Aquesta situació farà que tinguem una jornada inusualment freda i, a més, com que farà vent de tramuntana la sensació de fred encara serà més marcada.
Pel que fa al cel, haurem d'esperar un matí amb intervals de núvols en varis nivells i grans clarianes. Amb el pas de les hores tindrem un domini més clar del sol.

La temperatura màxima es quedarà molt frenada, arribant a només 6 o 7ºC a la nostre zona, siguent més inferior en altres punts de l'interior. La mínima pot tenir lloc a darreres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà amb component nord, a 15/20 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 30 nusos. A la tarda bufarà tramuntana a 20/25 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 35/40 nusos, amb alguna ratxa superior als 100km/h al nord del cap de Creus. A la nit tindrem vent de nord a 12/16 nusos., mar endins pot bufar a 30 nusos.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi marejol arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A la nit hi haurà marejol arran de costa, però mar endins s'espera forta maror o maregassa.


Mapa de temperatura i geopotencial a 850hPa previst per la nit de dissabte a diumenge. Veiem isotermes de -8ºC a 1380msnm.


Aquest diumenge, a Palamós ens espera un dia dominat pel sol però molt fred.
Acompanyant el sol també hi pot haver algun núvol alt decoratiu.

La temperatura mínima pot rondar els 0ºC i la màxima pot ser igual o lleugerament més baixa que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 8/12 nusos de mitjana, durant la matinada de diumenge., mar endins pot bufar a 25 nusos. Al matí tindrem vent fluixet de tramuntana, però mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos. A la tarda es reforçarà el vent del nord fins a 20 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 30 nusos. A la nit hi haurà una situació similar.

A mar tindrem marejol arran de costa, però a poca distància ja hi haurà forta maror, amb maregassa al golf de Lleó, durant la matinada de diumenge. Durant la resta del dia s'espera una situació similar.


Mapa sinòptic previst per la matinada de diumenge. Es veu com la borrasca situada a la regió de Ligúria ens envia un embossament d'aire fred molt important.