Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 2 de febrer del 2013

Dades i fotos del divendres 1 de febrer

Cel enterenyinat per Cirrus i esteles d'avions, amb minves divendres al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


El primer dia del mes de febrer va ser molt tranquil, meteorològicament parlant, amb un cel enterenyinat per núvols Cirrus, Cirrostratus i esteles dels avions.
Aquests núvols prims eren el presagi del sistema frontal que ens ha creuat en les darreres hores i de la tramuntanada que ha entrat al seu darrera.

Les típiques minves ajudades per una mar plana o arrissada, va ser un altre dels fenòmens que ens acompanyà el passat divendres 1 de febrer, gràcies a la presència de l'anticicló, amb pressions d'uns 1025hPa a primeres hores del dia. Malgrat tot, les altes pressions devallaren ràpidament al llarg de la jornada fins als 1003hPa a darreres hores.


Minves vistes el divendres al migdia.


Altres dades meteorològiques del passat divendres 1 de febrer del 2013 a Palamós., temperatura màxima 15,3ºC, mínima 7,6ºC. Vent fluixet de direcció variable o calma. Ratxa màxima de vent 16km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,75m a les 17:20h a Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1025hPa, mínima 1003hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 77%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat


Esteles d'avions i mar arrissada el divendres al migdia.